A.R.S.R. Skadi ontvangt Sportpluspredicaat

ARSR Skadi ontvangt Sportpluspredicaat

De Algemene Rotterdamse Studenten Roeivereniging Skadi heeft op donderdag 19 januari jl. uit handen van wethouder Adriaan Visser het ‘Sportpluspredicaat’ ontvangen. Het predicaat is een erkenning voor de maatschappelijke inzet en waarde van A.R.S.R. Skadi voor Rotterdam. Skadi is nieuwkomer in het rijtje van 22 Rotterdamse Sportplusverenigingen die dit predicaat hebben.

‘Sportplus’ staat voor Rotterdamse sportverenigingen die een brede maatschappelijke rol willen vervullen. Voorbeelden hiervan zijn het faciliteren van sportactiviteiten voor Rotterdammers in de bijstand en het aanbieden van sportieve mogelijkheden voor mensen met een beperking. Rotterdam Sportsupport ondersteunt deze verenigingen bij hun maatschappelijke inzet.

Rotterdamse sportverenigingen kunnen jaarlijks deelnemen aan een toetsingstraject om aanspraak te maken op de ‘Sportplusstatus’. Een toetsingscommissie, die werkt in opdracht van Rotterdam Sportsupport, neemt onder meer de kwaliteit en borging van de maatschappelijke activiteiten, de interne organisatie, de sociale veiligheid en de financiën onder de loep. De verenigingen die de toetsing goed doorstaan, ontvangen een Sportpluspredicaat. Afhankelijk van de score per club is dit voor één, twee of vier jaar.

Wethouder Adriaan Visser: ‘Sportplusverenigingen zijn onmisbare partners voor de uitvoering van het sportbeleid van Rotterdam. Zij ondernemen vele activiteiten die Rotterdammers plezier en ontwikkeling brengen. Sportplusverenigingen helpen Rotterdammers en de stad vooruit.’

Toelichting bij de foto: President Ward Veenman (r) ontvangt het Sportpluspredicaat uit handen van wethouder Adriaan Visser (l).