Aurélien Baillon benoemd tot bijzonder hoogleraar Economics of Uncertainty aan Erasmus School of Economics

Aurélien Baillon benoemd tot bijzonder hoogleraar Economics

Per 1 oktober 2014 is dr. Aurélien Baillon benoemd tot bijzonder hoogleraar Economics of Uncertainty aan Erasmus School of Economics vanwege de Vereniging Trustfonds.

Aurélien Baillon studeerde economie en management aan de Ecole Normale Superieure de Cachan en promoveerde in de economie aan de Arts et Metiers ParisTech in 2007. Vervolgens werd hij universitair docent aan Erasmus School of Economics, en in 2010 universitair hoofddocent behavioural economics. Sinds maart 2014 is hij ook doctoral director aan de faculteit. Samen met zijn collega’s uit de sectie gedragseconomie, ontwikkelde hij de masterspecialisatie Behavioural Economics.

Baillon's onderzoek richt zich op de individuele besluitvorming onder onzekerheid. Door zowel empirische en theoretische studies, ontwikkelt hij methoden om het geloof van mensen te begrijpen (over de toekomst, onzekere gebeurtenissen), maar ook hun vertrouwen in hun overtuigingen. Zijn werk is gepubliceerd in vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften in de economie (The American Economic Review, Games and Economic Behavior, Journal of Risk and Uncertainty) en in andere disciplines (Evolution and Human Behavior, Operations Research). In 2010 ontving hij een Veni-subsidie van de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. Een Vidi-subsidie volgde in 2014.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald de Groot, Communication Officer Erasmus School of Economics +31 6 53 641 846 of rdegroot@ese.eur.nl