Bas Jacobs neemt plaats in het BNR Economenpanel

Bas Jacobs neemt plaats in het BNR Economenpanel

Op 31 juli 2017 maakte Bas Jacobs, hoogleraar economisch beleid en overheidsfinanciën aan Erasmus School of Economics, deel uit van het economenpanel van BNR Nieuwsradio. Samen met hoogleraar Steven Brakman (Internationale economie, RUG) en Hans Stegeman (Head of researsch and Investment Strategy bij Triodos) worden diverse onderwerpen besproken (o.a. de economische consequenties van de aanscherping van de Amerikaanse sancties tegen Rusland).

In de uitzending werden onder andere de economische consequenties van de aanscherping van de Amerikaanse sancties tegen Rusland besproken en het nut hier van. Volgens Jacobs zijn dergelijke economische sancties een nare vorm van handelsbelemmering. 'Net zoals dat we van vrije handel wederzijds voordeel hebben, hebben we van het belemmeren daarvan wederzijds nadeel. Je schiet ook altijd jezelf in de voeten,' aldus Jacobs. 

Verder werd er ook gesproken over de groei van de Amerikaanse economie en het belang van de woorden van Mario Draghi vijf jaar geleden, waarin hij beloofde om alles te doen om de euro te redden. 'Deze uitspraak heeft wat mij betreft de euro gered. Hij signaleerde hiermee dat de ECB wou optreden als lener in laatste instantie op de obligatiemarkten die op dat moment totaal op hol waren geslagen en ik vind dat Draghi daarvoor in Nederland veel te weinig credits krijgt,' aldus Jacobs. 

Meer informatie

Klik hier voor de volledige uitzending van BNR nieuwsradio, d.d. 31 juli 2017.