Bas Jacobs over de persconferentie van CPB directeur Teulings

Bas Jacobs over de persconferentie van CPB directeur

Naar aanleiding van de laatste cijfers geeft Centraal Plan Bureau directeur Coen Teulings toelichting op de gesteldheid en het herstel van de Nederlandse economie. Zijn persconferentie is niet alleen somber, Teulings ziet ook lichtpuntjes. Bas Jacobs, hoogleraar economie en overheidsfinanciën aan Erasmus School of Economics, praat hierover in de uitzending van BNR Nieuwsradio, d.d. woensdag 13 maart 2013.

Over het verhaal van Teulings zegt Jacobs: 'Er zit een grote spanning in zijn verhaal. Als je naar de cijfers kijkt zijn er relatief weinig redenen voor groot optimisme, maar hij zegt dat er licht is aan het einde van de tunnel. Ik denk echter dat daar grote onzekerheden in zijn. De ramingen voor de investeringen en de consumptie zijn toch wel heel erg optimistisch.'

Verder geeft Jacobs zijn visie op de ramingen voor de Nederlandse economie: Hoe komt Nederland uit de negatieve spiraal? 'Er zitten een paar forse problemen in de Nederlandse economie die prima op te lossen zijn. Maar zolang iedereen een bijna autistische fixatie houdt op die 3 procent denken we daar niet over na.', aldus Jacobs.

Meer informatie

Klik hier voor fragment 1 (commentaar van Bas Jacobs op het verhaal van Teulings)

Klik hier voor fragment 2 (commentaar van Bas Jacobs op de oplossing voor de Nederlandse economie)