Beloningen voor niet-rokers

"Dit ziekenhuis werkt aan een rookvrije generatie" staat er op bordjes in het Erasmus MC. Sinds 1 september 2019 moet het ziekenhuis en ook de omgeving geheel rookvrij zijn. De rookhokjes en -palen zijn weg. Ook op straat geldt het verbod. De Hogeschool en het Erasmiaans Gymnasium ertegenover werken mee.

Om te zorgen dat het antirookplan succesvol verloopt, ook onder medewerkers van het ziekenhuis, is het onderzoek PERSIST in het leven geroepen. De belangrijkste onderzoekster op dit project is PhD-student Nienke Boderie: "Als je een ziekenhuis rookvrij maakt, moet je mensen ook helpen om te stoppen."

Boderie deed haar onderzoeksmaster Gezondheidswetenschappen met een specialisatie in preventie. Nu werkt ze mee aan het rookvrij maken én houden van het ziekenhuis en alle medewerkers. Via SineFuma, een landelijke organisatie, wordt aan alle Erasmus MC-collega’s een cursus stoppen met roken aangeboden. Ze voegt toe: "Wat wij doen met PERSIST is het meten van het effect van gepersonaliseerde beloningen op langdurig stoppen."

Dit is een interview uit ea. magazine. Klik hier voor het volledige verhaal.

 

Meer informatie

Informatie voor medewerkers die willen stoppen

Werk bij je bij de Erasmus Universiteit Rotterdam en wil je ook hulp met stoppen? Lees meer op het intranet voor medewerkers.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen