Benoit Crutzen volgt Aurélien Baillon op als doctoral director

Per 1 juli a.s. zal dr. Benoit Crutzen prof.dr. Aurélien Baillon opvolgen als Erasmus School of Economics Doctoral Director (EDD).

Aurélien Baillon legt de rol neer omdat hij in maart van dit jaar een ERC Starting Grant van 1,5 miljoen euro heeft ontvangen. Deze gaat hij vanaf september van dit jaar inzetten voor een grootschalig, vijfjarig onderzoeksproject, naast zijn al lopende NWO Vidi onderzoeksproject. Dit valt niet te combineren met zijn taken als EDD. 

Terugblikkend zegt Bauke Visser, directeur van het Tinbergen Instituut: ‘Aurélien is een geweldige EDD geweest. Dankzij zijn inzet hebben meer dan in het verleden TI Mphil studenten hun weg gevonden naar Erasmus School of Economics. Ook heeft hij regelmatig contact gehad met de promovendi tijdens hun promotie-onderzoek. Ik ben hem dankbaar voor het werk dat hij heeft verzet.’

In Benoît Crutzen heeft Erasmus School of Economics een goede opvolger gevonden. Decaan Philip Hans Franses: ‘Benoît is een zeer betrokken collega met een warm hart voor studenten, van eerstejaars Bachelor studenten tot PhD studenten. Wij zijn blij dat hij deze kwaliteiten wil inzetten bij de begeleiding van onze PhD studenten.’ Sinds 2005 is Benoît Crutzen verbonden aan Erasmus School of Economics, bij de capaciteitsgroep Algemene Economie. Zijn onderzoek richt zich op politieke economie, in het bijzonder op organisatorische aspecten binnen politieke partijen. Crutzen publiceerde onder meer in de Journal of Economics and Management Strategy, de Journal of Law, Economics & Organization en de Journal of Economic Theory. Als docent won Crutzen de ‘Top Lecturer Award’ in 2008/2009, 2009/2010 en 2013/14. Komend academisch jaar geeft hij de cursus ‘Political Economy’ bij het Tinbergen Instituut. 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald de Groot, communication officer aan Erasmus School of Economics, rdegroot@ese.eur.nl, mobiel: 06 53 641 846.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen