Bestuurskundige Erik Hans Klijn ontvangt eredoctoraat Universiteit Gent

Photo: Nic Vermeulen
Nic Vermeulen

De Universiteit Gent verleent op voordracht van de Gentse Faculteit Economie en Bedrijfskunde een eredoctoraat aan bestuurskundige prof. dr. Erik Hans Klijn van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Klijn ontvangt de onderscheiding vanwege zijn wetenschappelijke verdiensten vooral op het terrein van (network)governance. Tijdens de dies natalis van de Universiteit Gent op 22 maart wordt het eredoctoraat aan hem uitgereikt.

Filmpje met laudatio door prof. dr. Joris Voets.

Het Gentse facultaire eredoctoraat gaat naar personen die blijk hebben gegeven van een grote verdienste in academisch onderwijs, wetenschappelijk onderzoek en maatschappelijke of wetenschappelijke dienstverlening.

Erik Hans Klijn “Het eredoctoraat vind ik een eervolle onderscheiding waar ik erg blij mee ben, maar het is zeker ook een mooie erkenning voor het internationale onderzoek van de Rotterdamse Bestuurskunde.”

Over Erik Hans Klijn

Prof. dr. Erik Hans Klijn is hoogleraar Bestuurskunde bij de Erasmus Universiteit Rotterdam en is een van werelds meest gerenommeerde bestuurskundigen. Zijn onderzoekt beweegt zich vooral op het gebied van complexe besluitvorming, (beleids)netwerken, netwerk management en publieke branding. De afgelopen jaren heeft hij ook onderzoek gedaan naar de invloed van de media op complexe besluitvorming.  Zijn internationale reputatie blijkt uit de vele artikelen in top bestuurskundige tijdschriften en zijn vele gasthoogleraarschappen. Het boek Managing Complex Networks (1997), dat hij samen met Walter Kickert en Joop Koppenjan redigeerde, is wereldwijd een van de meest invloedrijke werken op het gebied van netwerken. Van 2012 tot 2018 was hij president van de International Research Society of Public Management (IRSPM) en ontving hij diverse grote NWO en Europese onderzoeksubsidies.  

Recente boek publikaties zijn: “Innovations in City Governments: Structures, Networks and Leadership” Routledge, 2017 samen met Jenny M. Lewis, Lykke Margot Ricard and Tamyko Ysa); ‘Governance networks in the public sector (Routledge, 2016, samen met Joop Koppenjan); ’ Branding in governance and public management’ (Routledge, 2012 samen met with Jasper Eshuis)  

 

Lees het persbericht Universiteit van Gent
Zie foto's van de ceremonie hier en hier 

Professor
Meer informatie

Marjolein Kooistra, mediarelaties ESSB, 010 408 2135, kooistra@essb.eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen