Binnenkort bij het Leeskabinet: Judith Koelemeijer over 'Etty Hillesum: het verhaal van haar leven'

Op 9 maart 1941 begint de dan 27-jarige Etty Hillesum een dagboek. Terwijl de nazi’s haar als Joodse vrouw in Amsterdam steeds openlijker vervolgen, getuigt zij van een imponerende geestelijke vrijheid. Haar aantekeningen over de liefde, erotiek, familierelaties, vriendschap, geloof, zinloze haat en lotsverbondenheid zijn hoogstpersoonlijk, zeldzaam eerlijk, en tegelijkertijd volstrekt universeel.  

Sinds de eerste publicatie van haar dagboeken en brieven hebben de geschriften van Etty Hillesum (1914-1943) wereldwijd miljoenen lezers geïnspireerd. Maar wie was zij eigenlijk, welke vrouw gaat schuil achter haar mooie woorden? Deze prachtige biografie geeft een verrassend nieuw perspectief op Etty’s rusteloze jeugd, haar linkse studentenjaren, en haar uiteindelijke keuze om ‘het lot van haar volk te delen’ en niet onder te duiken. Trouw noemde Koelemeijers nieuwste boek ‘een meesterwerk’.

Judith Koelemeijer (1967) brak in 2001 door met haar familiegeschiedenis Het zwijgen van Maria Zachea. Haar volgende boeken, Anna Boom (2008) en het autobiografische Hemelvaart (2013) werden eveneens bestsellers. Haar werk werd onder meer bekroond met de NS Publieksprijs en het Gouden Ezelsoor.

Meld u aan en bezoek de lezing op woensdag 15 februari om 20.00 uur in de Senaatszaal. Meer informatie vindt u onder Programma.

Meer informatie

Bekijk alle evenementen van het Rotterdamsch Leeskabinet onder Programma.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen