Binnenkort bij het Leeskabinet: viroloog Marion Koopmans te gast

Viroloog Marion Koopmans werkt op wereldniveau maar bleef bij het grote publiek relatief onbekend. Dat veranderde met de uitbraak van de coronapandemie, waarin Koopmans als lid van het Outbreak Management Team (OMT) plotseling bekende Nederlander werd. Voor velen was ze een baken van betrouwbaarheid, maar een luidruchtige minderheid projecteerde zijn groeiende frustraties en wantrouwen op haar. Op 1 december verschijnt Koopmans' boek 'Viroloog in een veranderende wereld', waarover ze op vrijdag 9 december in Het Wijkpaleis in gesprek gaat met Shantie Singh. 

De biografie maakte Koopmans samen met haar zoon Mischa Huijsmans. In het boek blikt Koopmans niet alleen terug op de coronacrisis; ze wil vooral uitleggen hoe virusbestrijding werkt, en de vele misverstanden rechtzetten. „Ik vind het fijn om nu eens zorgvuldig te beschrijven welk onderzoek gedaan wordt, en waarom het soms lastig is om ogenschijnlijk simpele vragen te beantwoorden”, vertelde de viroloog aan NRC.

Bezoek op vrijdag 9 december om 20.00 het programma in Het Wijkpaleis, gepresenteerd door Guiding Voices en het Rotterdamsch Leeskabinet. Meer informatie vind je in ons programma.  

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen