Continenten oversteken voor een master in rechten dankzij een beurs van het Erasmus Trustfonds

Vanessa Nethania Parka 1

Vanessa Nethania Parka uit Indonesië zal de dag waarop ze hoorde dat ze een volledig gefinancierde beurs had gekregen voor een master in Commercial and Company Law aan de Erasmus School of Law nooit vergeten. 

"Ik zat in mijn auto naar mijn werk. Ik was laat, het regende en het verkeer in Jakarta is altijd druk. Plotseling dook er een e-mail op van het Erasmus Trustfonds waarin stond dat ik de volledige beurs had gekregen", legt ze uit. "Er was niemand om het te vertellen, want ik was alleen, dus ik schreeuwde het uit! Ik kon het nauwelijks geloven. Ik stuurde het bericht gelijk door naar mijn vrienden en familie en vroeg hen het te lezen. Want, was dit echt?"  

Het was geen droom en al snel stapte de jonge advocate op het vliegtuig naar Nederland om een nieuw hoofdstuk in haar leven en carrière te beginnen. Haar prestatie is des te specialer omdat zij de enige is aan wie deze prestigieuze beurs in 2022/3 is toegekend.

Zoveel kansen

De aankomst in Rotterdam afgelopen augustus was erg spannend, want Vanessa was nog nooit eerder in Europa geweest. Haar ouders kwamen ook een paar weken mee om haar te helpen wennen.   

Nu ze halverwege haar studie is, studeert ze samen met getalenteerde advocaten uit de hele wereld, geniet ze van het leven in Rotterdam en went ze aan het Nederlandse weer.  

"Het behalen van een plek aan een van de beste universiteiten van Europa heeft me zoveel kansen geboden. Het zou voor mij onmogelijk zijn geweest om hierheen te komen zonder deze genereuze beurs om de kosten van mijn collegegeld en levensonderhoud te dekken. Wees gerust, ik haal het beste uit mijn tijd in Rotterdam.  

"Ik weet dat ik met mijn master de volgende stap in mijn professionele carrière kan zetten. Ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt, we leren zoveel samen en verkennen Nederland in de weekenden. Het heeft me zelfs een nieuwe baan opgeleverd. Tijdens een stage bij een Nederlands bedrijf ontdekte ik dat ze juridische hulp nodig hadden voor een duurzaamheidsprogramma in Indonesië. Omdat ik in mijn thuisland al gediplomeerd jurist ben, kon ik bij het project aan de slag."  

Vanessa Nethania Parka 2

Kant-en-klaar netwerk

Vanessa wist altijd al dat ze in Nederland zou willen studeren vanwege de historische banden van het land met Indonesië en koos voor Erasmus School of Law vanwege de wereldwijde reputatie. Erasmus School of Law heeft een internationale focus, met opties om juridische aspecten van duurzaamheid, technologie en kunstmatige intelligentie te onderzoeken, naast het reguliere handels- en vennootschapsrecht.  

Vanessa kijkt nu vooruit naar haar carrière na haar afstuderen en is vastbesloten om het contact met haar vrienden in Rotterdam en EUR, niet te verliezen zodra ze terug is in Indonesië: "We praten nu al over samenwerken aan gezamenlijke projecten. We wonen en werken dan wel in verschillende landen, maar omdat we elkaar al kennen, hebben we een kant-en-klaar netwerk van waardevolle contacten en vertrouwde collega's."  

Ik weet zeker dat mijn Master jaar en de ervaring van wonen, studeren en werken in Europa veel nieuwe kansen zal bieden

Opties open houden

Toen Vanessa nog op school zat, had ze de ambitie om diplomaat te worden en overwoog ze internationale betrekkingen te gaan studeren voordat ze uiteindelijk voor rechten koos. Hoewel ze gespecialiseerd is in handels- en vennootschapsrecht, houdt ze haar opties open omdat ze haar vroege interesse in overheidsbeleid en bestuursrecht heeft behouden.  

"Ik weet zeker dat mijn Master jaar en de ervaring van wonen, studeren en werken in Europa veel nieuwe kansen zullen bieden en ik ben het Erasmus Trustfonds zeer dankbaar dat het in mij gelooft en mij deze beurs heeft toegekend". 

Meer informatie

Wil jij ook talentvolle studenten als Vanessa helpen met een beurs? Ondersteun één of meer deelnemers van de Erasmus Charity Run via deze link

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen