Corona apps

De première van Campus Talks (van onze Twente Studium Generale collega’s) staat in het teken van de veelbesproken ‘corona track & tracing apps’ die minister Hugo de Jonge voorstelde om het virus te beteugelen, een ontwikkeling waar de Universiteit Twente nauw bij betrokken is.

De apps blijken nog heel wat voeten in de digitale en maatschappelijke aarde te hebben. Welke technische en maatschappelijke haken en ogen zitten hieraan? Zullen mensen die apps wel gaan gebruiken en zo ja hoe?

Prof. Peter-Paul Verbeek gaat hierover in gesprek met prof. Lisette van Gemert-Pijnen (UT); zij is gespecialiseerd in hoe technologie kan helpen om infectieziekten in te dammen, en lid van task force gedragswetenschappen (RIVM). Prof. Maarten van Steen (Digital Society Institute, UT) gaat in op de technische (on)mogelijkheden van zo’n app en zal iets vertellen over zijn rol bij de hoorzitting in de Tweede Kamer. Op dit moment bespreekt de UT met de GGD welke technologie ingezet kan worden bij de exit strategie van corona.

Centrale vraag tijdens deze Campus Talk is: op welke manieren kan technologie ons helpen uit de corona crisis te komen?

Campus Talks - Episode 1