Criminoloog dr. Robby Roks in NOS Journaal over motorclub Caloh Wagoh

Robby Roks

De politie hield gistermorgen een grote actie tegen motorclub Caloh Wagoh. Caloh Wagoh wordt door de politie beschouwd als een outlaw motorcycle gang en in verband gebracht met criminele activiteiten, waaronder liquidaties. Universitair docent criminologie dr. Robby Roks werd gisteravond geïnterviewd over deze motorclub in het NOS journaal.

De groep is volgens dr. Robby Roks anders dan andere clubs: “Het is een soort hybride tussen een streetgang en een motorclub, ze combineren het beide in hun patches en hesjes, maar je ziet het ook ook in de hand signs die we kennen van streetgangs."

Caloh Wagoh is een relatief jonge motorbende. De club bestaat iets meer dan twee jaar en is een fusie van de Haagse bende De Crips en motorclub Trailer Trash. Roks deed uitgebreid onderzoek naar De Crips en kent daardoor ook veel leden uit Caloh Wagoh. Hij zegt dat de groep niet uit een homogene groep bestaat. "Het zijn Antillianen, Surinamers, maar ook Marokkaanse en Turkse Nederlanders." Het past volgens hem in een trend die al langer gaande is, ook bij andere clubs. "In het algemeen zijn die groeperingen niet meer langs etnische lijnen georganiseerd."

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen