De Atlantische Oceaan oversteken voor een betere toekomst als bedrijfsjurist

Begin maar niet over het weer tegen Gabriel Lins. Hoewel hij geniet van het universiteitsleven in Rotterdam, vindt hij het een beetje aan de koude kant. Dat kan je hem dan ook niet kwalijk nemen: de masterstudent is naar Nederland gekomen vanuit de stad Recife, in het noorden van Brazilië, waar het 's winters 22 graden is. Hij is blij om in Europa te zijn en steekt graag zijn handen uit de mouwen om goede cijfers te halen voor zijn studie Handels- en Ondernemingsrecht.

Reisgidsen zijn enthousiast over de opwindende kuststad Recife, met haar prachtige stranden, historische wijk en fantastische carnaval, maar het is niet zo welvarend als de bekende zakencentra Rio de Janeiro en São Paulo. Gabriel had al twee jaar als advocaat gewerkt, maar het was onmogelijk om genoeg geld bij elkaar te krijgen voor een master studie in Nederland.

"De kosten van levensonderhoud in Nederland, in combinatie met het hoge collegegeld, circa € 15.000 voor een master, zijn extreem belastend voor studenten van buiten de EU. Het verschil in valutawaarde van de Braziliaanse real ten opzichte van de euro maakt persoonlijke reserves ook ontoereikend," legt hij uit. "Om mijn carrière te bevorderen, was ik blij dat ik een Erasmus Trustfonds-beurs kreeg om het collegegeld en de kosten van levensonderhoud te dekken."

Het gebied rond Recife mag dan een van de armere regio's van Brazilië zijn, het is ook een bruisend centrum voor startende bedrijven, waarvan er veel gevestigd zijn in het wetenschapspark Digital Port op de plek waar de oorspronkelijke 17e-eeuwse dokken zich bevinden. Na zijn afstuderen aan de Federale Universiteit van Pernambuco liep Gabriel stage, waarna hij een nieuwe rol aannam binnen hetzelfde advocatenkantoor. Hij ondersteunde de oprichters van start-ups bij het oplossen van problemen rond contracten en financiering.

Skyline van Rotterdam met de Erasmusbrug en hoge flats

'Met een kwalificatie van een topuniversiteit kan ik mijn cliënten nog beter adviseren'

Een senior collega stelde voor dat Gabriel in het buitenland zou gaan studeren om meer internationale ervaring op te doen met zijn specialisme. Eerder had Gabriel een semester doorgebracht aan de Universidade de Coimbra in Portugal in het kader van een academisch uitwisselingsprogramma, maar hij wist dat een LLM-kwalificatie van een topuniversiteit betekende dat hij zijn cliënten het best mogelijke advies kon geven.

"Commerciële en bedrijfsjuristen spelen een belangrijke rol bij het helpen van start-ups om de juiste structuur voor succes te krijgen en investeerders aan te trekken. De Erasmus Universiteit Rotterdam was een goede keuze voor mij omdat de universiteit de nadruk legt op de connecties tussen recht en bedrijfsleven en het is ongelooflijk internationaal. Mijn medestudenten komen van over de hele wereld en ik doe waardevolle zakelijke contacten op en maak vrienden voor het leven. Daarnaast waardeer ik Rotterdam ook omdat het, net als Recife, een belangrijke havenstad is."

Getalenteerde jongeren kansen bieden

Gabriel wil graag andere getalenteerde jonge mensen de kans geven om aan een van de beste universiteiten van Europa te studeren en daarom heeft hij zich ingeschreven voor de Erasmus Charity Run: "Ik ben de eerste in mijn familie die uit Brazilië vertrekt om te studeren, dat is niet zo gebruikelijk in steden als Recife. Ik wil tieners laten zien dat je je droom kunt verwezenlijken en je kansen kunt grijpen door je aan te melden voor een scholarship.

Hoewel Gabriel het leven in Rotterdam geweldig vindt (het weer niet zozeer), kijkt hij ernaar uit om naar huis te gaan en de kennis die hij hier heeft opgedaan te gebruiken om bedrijven te helpen zich te ontwikkelen. Maar dat is niet voordat hij na afloop van de lessen wat tijd vrijmaakt om het continent Europa te verkennen en misschien zelfs voor het eerst te skiën in de Alpen. 

Groep studenten die hebben meegedaan met de Erasmus Charity Run zijn blij met hun opgehaalde bedrag

Erasmus Charity Run 2023

In 2023 bracht de Erasmus Charity Run een recordbedrag van €21.203 op. Het evenement van 2024 wordt gehouden op zondag 14 april, als onderdeel van de Lustrumevenementen van de universiteit die 110 jaar positieve sociale impact vieren.

Meer informatie

Wil jij ook talentvolle studenten zoals Gabriel helpen met een beurs? Ondersteun één of meerdere deelnemers van de Erasmus Charity Run via deze website.

Gerelateerde content
Doneer aan de Erasmus Charity Run op zondag 14 april 2024, onderdeel van de Marathon Rotterdam in #DEMOOISTE rotstad die er is.
mensen juichen en lachen
Student Derman doet mee aan de Erasmus Charity Run. In dit verhaal vertelt hij waarom. "Ik wil toekomstige studenten aanmoedigen om bij de EUR te studeren."
Student Umut Derman Tacyildiz staat bij de balustrade op de eerste verdieping in het Polak Building.
Afgelopen zondag haalden de Erasmus Charity Run-deelnemers een bedrag van 21.203 euro op. Het record van vorig jaar is daarmee verbroken.
Hardlopers juichen voor de start van de loop.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen