De BTW onder spanning: trends en ontwikkelingen

De BTW onder spanning: trends en ontwikkelingen

Jaarcongres van FEI bv op vrijdag 20 juni 2014, in samenwerking met R.F.V.Christiaanse-Taxateur

Op vrijdag 20 juni a.s. vindt voor de vijfde maal in successie het jaarcongres plaats van het Fiscaal Economisch Instituut (FEI) in samenwerking met de fiscale studievereniging R.F.V.Christiaanse-Taxateur. Plaats van handeling is Zaal M1-17 op campus Woudestein.

Het thema van het congres is de omzetbelasting. Samen met de loonbelasting (de cash cows van de overheid) leveren ze circa 70% van de totale belastingopbrengst op. Men zou kunnen denken dat de omzetbelasting een soepele heffing is waar weinig complicaties aan de orde zijn. Het tegendeel is echter het geval. Neem de enorme fraude en in breder verband het tax gap bij de BTW die ruimschoots groter is dan bij de andere belastingen. Het tax gap wordt onder andere veroorzaakt door de carrouselfraude. Ook het misbruik maken van de tariefverschillen en het indienen van een onjuiste BTW-aangifte zijn slecht enkele voorbeelden van manieren waarop een ondernemer de omzetbelasting naar zijn eigen hand kan zetten.

Met medewerking van uitstekende inleiders en gerenommeerde BTW-specialisten wordt de kennis van de deelnemers over de BTW opgefrist. Het congres bestaat uit een plenair gedeelte, twee rondes met workshops en als afsluiting een interactieve discussie om de opgedane kennis en ervaringen met elkaar te delen. Voor het volledige programma van het congres, klik hier.

Meer informatie

Datum: vrijdag 20 juni 2014

Plaats: Erasmus Universiteit Rotterdam, Zaal M1-17

Aanmelding: per mail feibv@ese.eur.nl

Entreebedrag: € 100 (alumni-leden betalen € 50 en voor studenten is het congres gratis)