DE VERLEIDERS - Door de bank genomen

DE VERLEIDERS - Door de bank genomen

Het theaterstuk is overal uitverkocht, maar op vrijdag 17 april spelen De Verleiders (met topacteurs Pierre Bokma, Victor Löw, Leopold Witte, George van Houts en Tom de Ket) speciaal voor de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) een verkorte versie van het veelgeprezen bankiersstuk ‘Door de bank genomen’, waarna een discussie met de zaal wordt gevoerd.

‘Door de Bank Genomen’ gaat over de wereld van ons geld en het beheer ervan. DSB, ING, ABN AMRO, Rabobank, SNS en andere roversnesten worden theatraal gefileerd. Het stuk is een achtbaan aan informatie, sketches en monologen: een gitzwarte komedie. De voorstelling is al maanden een laaiend succes en trekt langs uitverkochte zalen door het hele land en gaat nu ook naar Lowlands.

Speciaal voor de EUR spelen De Verleiders tijdens een openbaar gastcollege nu een verkorte versie van Door de Bank genomen, net zoals ze eerder voor De Nederlandsche Bank en de Radboud Universiteit Nijmegen hebben gedaan. Na de voorstelling gaan de acteurs onder leiding van programmamaker Geert Maarse in discussie met de zaal, over de voorstelling, over de problemen, en over het succesvolle burgerinitiatief dat acteur George van Houts startte om de geldcreatie door private banken op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen.

Meer informatie

(Foto en ontwerp: paulposse@hardromance.com digital art by M*g!c magicgroupmedia.com)