Derde Van Doornlezing: Burgerdata in tijden van Facebook

Vernieuw de data-relaties tussen overheden en burgers, waaruit statistieken en kennis gevormd worden. Dat stelt prof.dr. Evelyn Ruppert, gasthoogleraar op de prof.dr. J.A.A. van Doorn wisselleerstoel, in de derde Van Doornlezing: ‘An Experiment with Citizen Data’ op donderdag 14 juni. Zij sluit daarmee de Dag van de Sociologie af, die vanwege het 55-jarig bestaan van de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB) plaatsvindt op campus Woudestein. De Erasmus Universiteit verwacht bijna tweehonderd sociologen uit Nederland en Vlaanderen. 

Derde Van Doornlezing

Evelyn Ruppert,hoogleraar Sociologie aan Goldsmiths, University of Londen, gaat in de derde Van Doornlezing na wat gebruik van burger-data kan betekenen in een tijd van gebruik van Facebook-data door Cambridge Analytica en het verschijnen van nepnieuws.

Wie in deze context een experimentele app voor burgerbetrokkenheid wil ontwikkelen, maakt het zich niet gemakkelijk. Maar juist de kwetsbare en instabiele toestand waarin digitale technologie zich momenteel bevindt, biedt mogelijkheden. De data-relaties tussen overheden en burgers, waaruit statistieken en kennis gevormd worden, kunnen vernieuwd worden. 

Dag van de Sociologie

De Dag van de Sociologie is de plaats waar Nederlandse en Vlaamse sociologen hun meest recente onderzoek presenteren. Naast de sessies over o.a. burgerschap, sociale netwerken, bevolking, migratie en politiek zijn er gesprekken over de stand van de Nederlandstalige sociologietijdschriften en worden er boeken besproken. Aan het eind van de dag wordt onder andere de eerste Publieke Socioloog van het jaar bekend gemaakt.

Meer informatie

Marjolein Kooistra, mediarelaties ESSB, 010 408 2135 | kooistra@essb.eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen