DIT is solidair met de ontruimde studenten van OccupyEUR

Students and staff sitting on the floor of Sanders building, listening to one speaker. Banners hang from the wall.

Op maandag 28 november 2022 bezetten studenten en medewerkers vreedzaam het Sandersgebouw om te eisen dat de Erasmus Universiteit alle fossiele banden verbreekt, een einde maakt aan onzekere diensverbanden, de studieschuld kwijtscheldt en het onderwijs toegankelijk maakt. In plaats van de dialoog aan te gaan, stuurde het bestuur van de Erasmus Universiteit (CvB) de Mobiele Eenheid erop af en liet 10 studenten arresteren.   

Bij het Design Impact Transition (DIT) platform veroordelen we deze agressieve en niet-transparante aanpak, waarbij duidelijke en open communicatie ontbrak. Dit geldt des te meer in het licht van onze strategie voor 'positieve maatschappelijke impact', en ambitie om van onze universiteit een kracht voor positieve maatschappelijke verandering te maken. Hoe kunnen we beweren positieve maatschappelijke veranderingen teweeg te brengen en vervolgens onze eigen studenten onruimen, die ons vertellen dat we de belangrijkste maatschappelijke uitdagingen moeten aanpakken?   

Het ontruimen van studenten is een fundamentele inbreuk op de academische waarden van vrije meningsuiting. Universiteiten worden verondersteld veilige plekken te zijn voor tegengeluid en productieve dialoog. Universitaire leiders worden verondersteld een veilige ruimte te creĂ«ren voor vreedzame dialoog en kritische stemmen. Deze week bedreigde ons CvB de veiligheid van onze studenten.  

 In solidariteit met de ontruimde studenten, roepen we het CvB op om 

  • de veiligheid te garanderen van alle studenten die deel uitmaakten van de bezetting en onmiddellijk een einde te maken aan alle institutionele repercussies tegen hen  

  • onmiddellijk een dialoog aan te gaan met onze studenten en de gehele Erasmusgemeenschap over de eisen van de studenten en de fundamentele schending van academische kernwaarden door de ontruiming en arrestaties die gisteren plaatsvonden. 

Deze eisen zijn verwoord in deze open brief, ondertekend door EUR-personeel van verschillende faculteiten. Wij nodigen onze collega's de brief mede te ondertekenen. 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen