Economiestudent Alexander Hoss wint eerste Ward Vleugels Q-Park Scriptieprijs

Alexander Hoss van Erasmus School of Economics heeft de eerste Ward Vleugels Q-Park Scriptieprijs gewonnen. Masterstudent Hoss (specialisatie Urban, Port and Transport Economics) schreef de beste masterscriptie op het gebeid van mobiliteit en parkeren won hiermee een geldprijs won van 1.500 euro.

De scriptie van Alexander Hoss, getiteld “On the effectiveness of downsizing: new evidence from the service industry”, gaat over de effecten van verschillende soorten parkeerprijsverhogingen. Een van zijn conclusies is dat parkeerders minder gevoelig zijn voor minder parkeerminuten voor hetzelfde bedrag, dan voor een prijsverhoging voor een vaste parkeerperiode. Oftewel: de impact van een aanpassing van het tarief van 1 euro voor 20 minuten naar 1 euro per 18 minuten is minder groot dan het effect van een prijsverhoging van 1 euro per 20 minuten naar 1,10 euro per 20 minuten.

De prijs staat open voor masterscripties vanuit alle universitaire instellingen in Nederland en Vlaanderen. Voor deze eerste editie van de prijs (2014) zijn elf masterscripties ingediend. Deze prijs is bestemd voor de beste scriptie op het gebied van mobiliteit en parkeren. De scripties moeten zich onderscheiden op basis van substantiële toegevoegde waarde vanuit een sociaal-economisch en academisch perspectief.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald de Groot, communication officer Erasmus School of Economics, rdegroot@ese.eur.nl, mobiel: 06 53 641 846.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen