“Een gids voor het diversifiëren en transformeren van voetballeiderschap”

Jacco van Sterkenburg en Palesa Mashigo presenteren een MOOC op Coursera
Football on grass in stadium
Woman with football

Prof. Dr. Jacco van Sterkenburg en Palesa Mashigo van de afdeling Media & Communicatie van ESHCC presenteren met trots een MOOC (massive open online course) op het Coursera platform, getiteld ‘A Guide to Diversifying and Transforming Football Leadership’. De online course ontstond uit het project 'Innovating Football Leadership: Inclusion through Policy and Practice' (IFLIPP), dat begon in 2020.

De online cursus ontstond uit het door de EU gefinancierde project 'Innovating Football Leadership: Inclusion through Policy and Practice' (IFLIPP), dat in 2020 van start ging. De MOOC heeft tot doel de uitsluiting van vrouwen en mensen met een etnische minderheidsachtergrond in voetbalorganisaties te begrijpen, te onderzoeken en uiteindelijk aan te pakken. Bronnen en praktische hulpmiddelen worden verstrekt voor aspirant-voetballeiders en bestuursleden. Uiteindelijk kijkt de cursus naar de toekomst van voetballeiderschap en wordt gevraagd wat er moet gebeuren om de voetbalwereld van binnenuit te transformeren naar een diverser en inclusiever werkveld.

 

Internationale samenwerking

Jacco en Palesa werkten samen met Fare Network (een Europese netwerkorganisatie die werkt op het gebied van anti-discriminatie in het voetbal en projectleider in IFLIPP) en inhoudelijke experts uit Engeland, Portugal en Nederland. RISBO en de EUR Studio boden onderwijsondersteuning en ondersteunden het opnameproces.

Iedereen die geïnteresseerd is, kan gratis deelnemen aan de MOOC op het platform van Coursera. De MOOC vind je hier.

Professor
Onderzoeker
Gerelateerde content
Op 1 april heeft PhD kandidaat Palesa Mashigo zich bij het team gevoegd. In dit interview vertelt Palesa over het project en haar rol binnen het team.
Buitenpromovendus Nick Romeijn en prof. dr. Jacco van Sterkenburg hebben samen met FIFPro een toolkit gemaakt op basis van uitgebreid onderzoek.
Football players, playing on a field

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen