Een Toekomst Zonder Kanker

Lunchlezing

“Geneesmiddel voor kanker stap dichterbij”. Het is een headline die je met regelmaat voorbij ziet komen in de media. Al jaren wordt erover gespeculeerd: een toekomst zonder kanker. Maar is dit ook echt mogelijk? Worden we allemaal 100 jaar of ouder als kanker kan worden genezen? En hoe doe je überhaupt onderzoek naar een van de meest agressieve ziektes op aarde?

Voor veel vormen van kanker is de overlevingskans nog altijd kritiek. Prof. dr. Casper van Eijk zet zich in om behandeling en medicatie effectief en betaalbaar te maken. Hoe begin je bij het verzinnen van nieuwe innovatieve technieken in de geneeskunde? In deze lunchlezing neemt prof. dr. Casper van Eijk je mee in zijn levenslange missie in het bestrijden van alvleesklierkanker.

Prof. dr. Casper van Eijk is hoogleraar Chirurgie met speciale aandacht voor aandoeningen van het pancreas aan het Erasmus MC. Kanker aan de alvleesklier is nog altijd vaak dodelijk. Met zijn stichting Support Casper wil hij daarom een remedie vinden tegen alvleesklierkanker. Ook is hij oud-clubarts van voetbalclub Feyenoord.

Een toekomst zonder kanker [Lezing door Casper van Eijck]

Een toekomst zonder kanker. Lunchlezing door prof. dr. Casper van Eijk

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen