Eerstejaarsstudenten op expeditie tijdens Eurekaweek

Op expeditie om de stad, de studie én elkaar te leren kennen. ‘Your EURban Expedition’ is dit jaar het thema van de Eurekaweek, de introductieweek van de Erasmus Universiteit Rotterdam van maandag 15 tot en met donderdag 18 augustus 2016. Zo’n 2900 nieuwe studenten doen mee. De Eurekaweek telt dit jaar een aantal nieuwe elementen, zoals kennismaking met culturele activiteiten en speciale aandacht voor nieuwe masterstudenten. 

De Eurekaweek is de jaarlijkse introductieweek van de Erasmus Universiteit, de ideale start van het studentenleven. Voor deelnemers is het de kans om stad, studie en campus te ontdekken, mensen te leren kennen nog voordat de studie begint en weten wat je allemaal naast je studie kunt doen. Een expeditie op onbekend terrein, vandaar het thema ‘Your EURban Expedition’. Deze geeft ook de nauwe band weer tussen stad en universiteit. Zo'n 2900 nieuwe studenten doen mee aan de Eurekaweek. 

Nieuwe elementen

Het programma telt dit jaar een aantal nieuwe elementen. Zo is er op de woensdag ‘Broaden Your Horizon’ op verschillende locaties in Rotterdam. Studenten krijgen letterlijk de kans hun horizon te verbreden: het volgen van een hiphop les, relaxen tijdens een yoga workshop of een bezoek aan voetbalclub Sparta.

Daarnaast zijn er dit jaar speciale activiteiten voor nieuwe masterstudenten, studenten die dus al elders een bacheloropleiding hebben gevolgd. Masterstudenten zijn een belangrijke doelgroep voor de Erasmus Universiteit. Zo is er een mastertraining die deelnemers alvast voorbereidt op het zoeken van een eerste baan, met inspirerende toespraken door hoogleraar en oud-premier Jan-Peter Balkenende en Jeffrey Kwee, Alliance Manager bij CapGemini. 

De Erasmus Universiteit wordt ook steeds internationaler, en daarmee ook de Eurekaweek. Dat blijkt onder andere uit een aparte opening voor studenten van Engelstalige opleidingen, Nederlandse taallessen voor internationale studenten en een International Student Welcome Party. 

Tekst loopt door onder de foto

 

De introductieweek begint op maandagochtend 15 augustus met de opening in de grote zaal van de Doelen (met oa rector magnificus prof.dr. Huibert Pols en wethouder De Jonge en) en eindigt op donderdagavond 18 augustus met de befaamde Night of the Songs in de Laurenskerk.

Daartussen verkennen de deelnemers de stad, de campus en verschillende soorten verenigingen. Elke dag heeft een thema, zoals de ‘Rotterdamdag’ op maandag (oa de City & Port Tour) en de ‘Day at the Campus’ op de dag erna. Op donderdag (thema: friendship) concentreren de feestelijke activiteiten zich rond de Kralingse Plas. Check ook het volledige programmma. 

Meer informatie

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, 010 4081216 of press@eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen