Erasmus Charity Run haalt fantastisch bedrag op voor het goede doel!

Op vrijdag 25 april heeft Philip Hans Franses, decaan van de Erasmus School of Economics, een cheque ter waarde van € 10.036,30 overhandigd aan Wouter Gudde van de stichting ‘Playing for Success Excelsior’. Dit fantastische bedrag is door ruim 300 studenten, medewerkers en alumni van de Erasmus Universiteit Rotterdam opgehaald met de Erasmus Charity Run, welke op zondag 13 april 2014 is gehouden tijdens de Marathon Rotterdam.

Het is de tweede keer dat Erasmus School of Economics deze sponsorloop organiseert. In 2013 namen studenten en medewerkers al individueel deel aan diverse loopafstanden van de Rotterdam Marathon, maar ter ere van het honderdjarig bestaan van de universiteit werd er dit jaar in groepsverband gelopen. Diverse faculteiten en studentenverenigingen waren in deze lustrumeditie vertegenwoordigd.. Het merendeel van de lopers nam deel aan de 10 kilometer, voor slechts enkelen was de marathon van 42,195 kilometer weggelegd

De opbrengt van de Erasmus Charity Run werd op vrijdag 25 april bekend gemaakt in de rust van de voetbalwedstrijd Excelsior - FC Oss. De bijbehorende cheque werd op de middenstip overhandigd  aan  Playing for Success Excelsior. Voorafgaand aan deze bekendmaking vond er een prijsuitreiking plaats voor de Erasmus Charity Run deelnemers. Zo werd er onder andere een tv weggeven aan de deelnemer die het meeste sponsorgeld heeft opgehaald en mag de studievereniging Cedo Nulli een dagdeel gebruik maken van het gehele Excelsior Stadion voor hun sponsorbijdrage.  

Namens alle betrokkenen van de Erasmus Charity Run 2014, BEDANKT!

Meer informatie

De foto's van dit evenement zijn te bekijken in de Mediagalerij

Klik hier om de aftermovie van de Erasmus Charity Run te bekijken