Erasmus Universiteit lanceert Center for Histories of the Future

De Erasmus Universiteit Rotterdam lanceert tijdens het International Film Festival Rotterdam op dinsdag 27 januari 2015 het Center for Histories of the Future (CHIFT).  Het nieuwe Center onderzoekt science fiction en richt zich op huidige technologische en maatschappelijke ontwikkelingen om de toekomst verder te verbeelden. CHIFT is een initiatief van mediawetenschapper dr. Etienne Augé van de Erasmus School of History, Culture and Communication.

Science fiction gaat over het uitvinden van de toekomst, maar ook over onze angsten voor die toekomst. Daarom is het volgens Etienne Augé een belangrijk onderwerp in een modern land dat gericht is op vooruitgang. Nederland kent echter nauwelijks een traditie van science fiction. Het Center for Histories of the Future wil het denken over de toekomst in ons land bevorderen.

Onderzoek de toekomst
CHIFT wil als expertisecentrum het onderzoek en discussie over de toekomst stimuleren, onder andere door het organiseren van seminars en evenementen over onderwerpen gericht op de toekomst. Het center hoopt mensen te inspireren om vaker de ‘Wat als’-vraag te durven stellen.
In het interdisciplinaire CHIFT komen professionals samen die geïnteresseerd zijn in verbeeldingen en vertegenwoordigingen van de toekomst. Het center staat open voor iedereen die niet bang is voor de ‘Wat als …?’-vraag: wetenschappers, kunstenaars, ontwerpers, politici en mensen uit de praktijk. Op deze manier hoopt CHIFT ook beleidsmakers, academici, media en andere professionals en studenten te beïnvloeden om verder vooruit te denken.

Augé zoekt in eerste instantie de samenwerking met de stad Rotterdam. In de toekomst wil het Center for a Histories of the Future ook  samenwerken  met andere Nederlandse universiteiten, bijvoorbeeld  TU Delft en Universiteit Twente. Ook uitwisseling met vergelijkbare buitenlandse organisaties staat op het programma.

Dr. Etienne Augé is http://www.eshcc.eur.nl/english/personal/auge/bio/ docent bij de afdeling Media & Communication van de Erasmus School of History, Culture and Communication.

Meer informatie

Team Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, T (010) 408 1216 E press@eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen