Erasmus Universiteit opent grote campustuin

Wat twee jaar geleden begon als de minimoestuin van student Bob ter Haar, wordt donderdag geopend als de nieuwe campustuin. De Erasmus Universiteit zet hiermee een nieuwe stap richting duurzaamheid. De EUR heeft ruimte en budget beschikbaar gesteld voor een moestuin zo groot als een tennisveld. Collegelid Roelien Ritsema van Eck opent de campustuin.

Eetbare stad met positieve menselijke impact

De campustuin is voor Bob ter Haar een mooie mijlpaal, maar hij droomt al verder. Het liefst zou hij de hele campus en de stad Rotterdam ‘eetbaar’ willen maken. Volgens hem is het niet noodzakelijk dat de menselijke impact op het milieu negatief is. “Een rijke, diverse ecologie kan hand in hand gaan met de productie van belangrijke middelen zoals voedsel, zuurstof, water, medicijnen, brandstof, materialen, etc.

Niet alleen hoofd in de boeken, maar handen in de grond

Roelien Ritsema van Eck is enthousiast over de tuin en de verdere plannen: “De stad Rotterdam staat bekend om haar daadkracht. Als universiteit willen wij juist een plek zijn voor denkers en doeners en een wisselspel creëren tussen kritisch denken en slagvaardig handelen.” Dit jaar wordt de roadmap sustainable campus opgesteld met daarin de acties omschreven waarmee de universiteit wil verduurzamen.

Meteen proeven

Voor Bob ter Haar is een moestuin de perfecte manier om hoofd en handen te verbinden. ‘’Je plukt hier letterlijk de vruchten van wat je doet.” Bijzonder leuk vindt hij daarbij het rechtstreeks proeven, wanneer iemand een stukje rucola uit de grond plukt en zich met een grote glimlach verbaast over de intense smaak. ‘’Vers voedsel uit de grond grijpt mensen, en dat leidt weer tot interesse in de planten en ecologie.”

Opening

De officiële opening is op 6 juni om 12:00 uur, bij de campusuitgang Kralingsezoom. Studenten en medewerkers kunnen hun voedselkennis testen met een pubquiz en mogen direct iets uit eigen grond proeven.

 

Edible campus garden

Meer informatie

Persvoorlichting, T (010) 408 1216 E press@eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen