Erasmus Universiteit Rotterdam dertien keer in top 50 hoger onderwijs

Algemeen Dagblad
EFR MOD - Data Science

Goed nieuws! Diverse media, waaronder het Algemeen Dagblad, hebben aandacht besteed aan het onderzoek onder 30.000 werkzoekenden door het carrièreplatform Magnet.me. Dit platform onderzoekt welke gebruikers met welke opleiding het afgelopen jaar het vaakst zijn benaderd door werkgevers. Tot onze grote vreugde staat Erasmus Universiteit Rotterdam dertien keer in de top-50 van populairste vervolgopleidingen!

Masters van Erasmus School of Economics

De masterspecialisatie Data Science and Marketing Analytics van Erasmus School of Economics staat zelfs op de tweede plaats in de top-50. Bovendien staat de master Financial Economics van Erasmus School of Economics op de negende plaats. Dat de master Data Science and Marketing Analytics op de tweede plaats staat, heeft ook te maken met de groeiende vraag naar data-analisten. Volgens de Harvard Business Review bijvoorbeeld is data-analist de meest sexy baan van de eenentwintigste eeuw. Ook de enorme groei in het gebruik van data speelt een belangrijke rol.

Reactie van de oprichters

Oprichters van het programma, hoogleraar marketingonderzoek Bas Donkers, en Michel van de Velden, universitair hoofddocent statistiek, zijn erg blij met het behaalde resultaat: 'We zijn enorm blij met de bevestiging vanuit het bedrijfsleven dat de Data Science and Marketing Analytics master een sterk en relevant programma is. Het is helemaal bijzonder dat werkgevers onze opleiding al zo goed kunnen vinden, terwijl hij nog maar vijf jaar bestaat. Dit toont de kracht van de opleiding die de nieuwste data science methodes combineert met inzicht in de problemen die relevant zijn in het bedrijfsleven. Hierdoor kunnen onze studenten direct aan de slag in grote maar ook kleinere organisaties om vanuit de beschikbare data relevante, actiegerichte inzichten te verwerven.'

Meer informatie

U kunt het artikel uit het Algemeen Dagblad van 5 september 2022 hierboven downloaden.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen