Erasmus Universiteit voor zevende jaar present op IFFR

Vanaf 23 januari tot en met 3 februari staat Rotterdam weer in het teken van International Film Festival Rotterdam. De Erasmus Universiteit Rotterdam is voor het zevende jaar Official Partner van het IFFR en brengt in samenwerking met Studium Generale kennis van de universiteit naar het festival en het festival naar de studenten. Er staan films, de Erasmus Film Quiz, een speciale IFFR editie van talkshow Studio Erasmus en het Erasmus Tiger College op het programma.

De Erasmus Universiteit en IFFR werken nu al zeven jaar samen. Erasmus Universiteit en International Film Festival Rotterdam zijn van oudsher sterke Rotterdamse merken, verankerd in de stad. Beide organisaties profileren zich met een nieuwsgierige blik op de wereld, interesse in andere culturen, een sterke internationale positie en brede maatschappelijke betrokkenheid.

Veel te doen

In december kunnen de studenten als opwarmer voor IFFR al ‘Charlie en Hannah gaan uit’ bekijken op campus Woudestein. Op 16 januari staat The Guilty op het programma, met voorafgaand een toelichting door festivaldirecteur Bero Beijers.

Maandag 28 januari vindt de traditioneel succesvolle Erasmus Film Quiz plaats in de foyer van de Rotterdamse Schouwburg. De teams strijden om tickets voor het IFFR eindfeest. In de speciale IFFR-editie van talkshow Studio Erasmus op dinsdag 29 januari 2019 bekijken onderzoeker films door een wetenschappelijke bril.

Tijdens het Erasmus Tiger College op 30 januari behandelt een van de beste onderzoekers van de Erasmus Universiteit Rotterdam een van de beste films van International Film Festival Rotterdam. Mediawetenschapper Isabel Awad geeft voorafgaand aan de film ‘Tel Aviv on Fire’ een (Engelstalig) introductiecollege
over de relatie tussen media en sociale rechtvaardigheid.

Het programma van Studium Generale van de universiteit wordt afgesloten met een filmvertoning speciaal voor studenten en medewerkers en kan tegen een sterk gereduceerd tarief worden gezien.

IFFR 2019

Meer informatie

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, T (010) 408 1216 E press@eur.nl

Meer nieuws ontvangen? Schrijf je in voor de Erasmus Nieuwsbrief