ESHPM valt in de prijzen bij Vide Publicatieprijs 2018

ja

Op 17 januari 2019 wonnen dr. Annemiek Stoopendaal (assistant professor bij ESHPM) en dr.ing. Martin de Bree (Academic Researcher bij RSM) de Vide publicatieprijs voor hun artikel ‘De- and Recoupling and Public Regulation’ gepubliceerd in Organization Studies. Dit paper is gebaseerd op etnografisch onderzoek verricht in de Academische Werkplaats Toezicht van de IGJ. De auteurs beschrijven hoe een nieuwe vorm van toezicht mogelijkheden biedt om beleid en uitvoering beter op elkaar te laten aansluiten (recoupling).

Vide is de beroepsvereniging voor toezicht, inspectie, handhaving en evaluatie. De vakjury, bestaande uit prominenten uit het vakgebied namelijk prof.dr. Femke de Vries, prof.dr. Judith van Erp en prof.dr. Inge de Wolf beoordeelde het op onderzoek gebaseerde paper van De Bree en Stoopendaal als ‘wetenschappelijk van hoge kwaliteit en tegelijkertijd origineel en creatief’.

Uit de groep van 22 inzendingen waren 3 genomineerden. Naast de 1ste prijs, was ook het werk van Josje Kok MSc. (PhD Candidate), prof.dr. Ian Leistikow (researcher) en prof.dr.Roland Bal (full professor), allen van ESHPM, genomineerd. Zij grepen met hun artikel ‘Patient and family engagement in incident investigations’ net naast de hoofdprijs. Het artikel van Kok, Leistikow en Bal geeft inzicht in de dagelijkse praktijk achter het beleid van de inspectie om patiënten en nabestaanden beter te betrekken bij het onderzoek naar aanleiding van incidenten in de zorg. De auteurs laten zien dat patiënten of diens nabestaanden inderdaad vaker worden betrokken, maar niet als volwaardig partner om van te leren. 

Universitair Docent
Meer informatie

Afdeling Marketing & Communicatie ESHPM
T (010) 408 8878, E communicatie@eshpm.eur.nl