EUR wappert de vlag tegen homofobie, transfobie en biprofobie

Vandaag, 17 mei, is de Internationale Dag tegen Homofobie, Transfobie en Biprofobie (IDAHOT). EUR is solidair met de LGBTQ-gemeenschap en roept op tot gelijke rechten voor alle mensen, ongeacht hun seksuele geaardheid of geslachtsuitdrukking.

Aangezien dit jaar de 50ste herdenkingsdag is van de Stonewall rellen die de moderne LGBTQ-beweging hebben voortgebracht, is het een gelegenheid om onze vooruitgang in de richting van gelijkheid te vieren. Het blijft echter zo dat miljoenen mensen over de hele wereld nog steeds gecriminaliseerd, vervolgd of vermoord worden voor het uiten van hun seksualiteit of genderidentiteit.

Dichter bij huis blijft het helaas ook zo dat veel van onze homoseksuele, lesbische, biseksuele en trans-collega's, vrienden en familie nog steeds worstelen met marginalisatie en sociale buitensluiting. Dat kan niet zo blijven.  Bij EUR erkennen wij bij EUR ondubbelzinnig onze rol in de samenleving om deze sociale onrechtvaardigheden aan te pakken. 

We willen de nadruk leggen op deze rol: 

  • Dat er bij de EUR nooit plaats zal zijn voor discriminatie van mensen op basis van hun seksuele geaardheid of uitdrukking van hun genderidentiteit. 
  • Dat de LGBTQ-gemeenschap van de EUR, zowel in het verleden als in het heden, een onschatbare bijdrage heeft geleverd aan de rijkdom van onze gemeenschap en het bredere streven naar kennis en vooruitgang. Wij van de EUR zijn niet verontschuldigend over het feit dat we dit vieren. 
  • Dat alle Erasmus leden de verantwoordelijkheid hebben om zich binnen onze gemeenschap en in de samenleving in het algemeen uit te spreken tegen haat en intolerantie in al haar vormen. 

Naast individuele acties zijn onze netwerken zoals Erasmus Pride of onze ondersteuningsfaciliteiten er om mensen die worden gediscrimineerd te helpen bij het uiten van wie ze zijn of die steun nodig hebben op hun reis.

Wij van de EUR geloven niet in uitzonderingen op aanvaarding en vandaag de dag voeren we met trots de regenboogvlag om te onderstrepen dat LGBTQ-rechten mensenrechten zijn en dat inclusie hoort bij de EUR.

Meer informatie

Voor meer informatie, neem gerust contact op met press@eur.nl of diversity@eur.nl