Eurekaweek gaat door

Het kabinet heeft besloten om introductieweken niet helemaal af te gelasten maar studenten ten minste een kans te bieden contact op te bouwen binnen hun universiteit en de stad waarin ze gaan studeren. Het College van Bestuur is erg blij met het besluit van het kabinet, omdat de eerstejaars studenten deze introductieweek nodig hebben om een vliegende start te kunnen maken. Het is erg belangrijk dat er voor de sociale contacten van nieuwe studenten toch fysieke activiteiten georganiseerd kunnen worden.

“De organisatie van de Eurekaweek heeft een online en fysiek programma voorbereid zodat de aankomende studenten een mooie introductie krijgen met onze universiteit en de stad. Ik ben ontzettend trots op de organisatie van de Eurekaweek want ze hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om deze week te laten slagen. Ik heb alle vertrouwen dat de introductieweek een succes gaat worden”, aldus Rutger Engels, rector magnificus van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR).   

Samen alert blijven 

Het aantal COVID-19-besmettingen in Rotterdam blijft echter stijgen. Het College van Bestuur van EUR wil de deelnemers van de Eurekaweek en alle overige studenten van EUR op het hart drukken om zich aan de richtlijnen van het RIVM te houden. Vermijd daarom drukke plekken, geeft elkaar de ruimte en houd 1,5 meter afstand. Laat je ook bij milde klachten testen.  “Het blijft van belang dat we de aanwijzingen van de regering en de lokale autoriteiten blijven opvolgen en ons aan de regels houden. Veel van jullie doen dit al heel keurig. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we samen de COVID-19-besmettingen onder controle houden en de Eurekaweek tot een succes maken”, aldus Rutger Engels.

Activiteiten Eurekaweek

De huidige situatie omtrent het COVID-19 virus vereist creativiteit van het Eurekaweekbestuur. Toch hebben zij er ook dit jaar het volste vertrouwen in om een onvergetelijke Eurekaweek neer te zetten. “Een uitdaging is het dit jaar zeker, maar elke student aan de EUR verdient een Eurekaweek. De week gaat dus zeker door”, zegt Sander Doude van Troostwijk, voorzitter van het Eurekaweekbestuur. Met een aangepaste opzet, met online en offlineactiviteiten, zullen kleine groepjes onder begeleiding de stad en de EUR leren kennen. Elke deelnemer volgt een programma waarvan één dag in Rotterdam is. Gedurende deze dag zijn er activiteiten op de campus, is er een picknick en zullen ze met een spel de stad leren kennen. Dit wordt verspreid over vier dagen, waardoor iedere dag een kwart van de deelnemers in Rotterdam zal zijn. De drie overige dagen van de Eurekaweek zijn online. Met onder andere een dagelijkse talkshow, podcasts en groepsactiviteiten waarbij deelnemers elkaar kunnen leren kennen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen