Eurekaweek gaat ook in 2020 door

Het Eurekaweekbestuur zet alles op alles om nieuwe studenten een warm welkom te geven in Rotterdam. “Op alle mogelijke manieren willen we studenten kennis laten maken met de stad en met elkaar, zodat ze toch op een goede manier aan hun studententijd kunnen beginnen,” zegt Sander Doude van Troostwijk, voorzitter van het Eurekaweekbestuur.

De introductieweek vindt plaats tijdens de oorspronkelijke data: 17 tot en met 20 augustus. Daarnaast is er op 16 augustus een internationale dag die alleen bedoeld is voor internationale studenten. Vanwege de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is er een alternatief programma voor de Eurekaweek bedacht. Vanaf 1 juni kunnen aankomend studenten zich inschrijven voor de Eurekaweek.

Een massale opening in Ahoy, een festival, feestjes bij studentenverenigingen, sport en spel op de atletiekbaan. Er zijn onvermijdelijk elementen uit de traditionele Eurekaweek die dit jaar niet door kunnen gaan. Maar de universiteit en het Eurekaweekbestuur vinden het ontzettend belangrijk dat nieuwe studenten ook dit jaar een warm welkom krijgen in Rotterdam. “De Eurekaweek moet een onvergetelijke start van je studententijd zijn en die ervaring willen we aankomend studenten ook dit jaar bieden”, zegt Sander.

Blended Eurekaweek

De afgelopen tijd heeft het bestuur hard gewerkt aan een alternatief programma. De zogeheten ‘Blended Eurekaweek’ zal bestaan uit twee delen. Allereerst een interactief digitaal platform, waar studenten kennis kunnen maken met elkaar, verenigingen en andere partijen. Daarnaast zullen studenten, zoals elk jaar, in een groepje deelnemen aan de week. Denk aan een city tour en picknicken in kleine groepen en op gepaste afstand. Het belangrijkste doel blijft namelijk dat studenten de universiteit, de stad én elkaar goed leren kennen. Tevens is de Eurekaweek de belangrijkste tijd voor sport- en studentenverenigingen om leden te werven. Ook zij krijgen dus ruimte in het programma om dat te doen.

“De Eurekaweek moet een onvergetelijke start van je studententijd zijn en die ervaring willen we aankomend studenten ook dit jaar bieden."

Sander Doude van Troostwijk

Voorzitter Eurekaweekbestuur

Een onvergetelijke introductietijd

“De coronacrisis raakt ons allemaal en natuurlijk is het niet doorgaan van de Eurekaweek klein zeer als je kijkt naar de situatie in ziekenhuizen of verpleeghuizen,” zegt Sander. “Toch is het echt niet leuk als je onwijs hebt uitgekeken naar de Eurekaweek als start van je studententijd en het kan niet doorgaan zoals je hebt gedacht. Naast dat je bijvoorbeeld ook al eindexamenfeesten of -reizen hebt moeten missen. Op deze manier hopen we de aankomende studenten toch een onvergetelijke introductietijd te geven.”

Alvast inschrijven

De officiële inschrijving voor de Eurekaweek start op 1 juni en het bestuur hoopt op zoveel mogelijk inschrijvers: “Dit wil je echt niet missen!” Tot die tijd is het voor deelnemers al mogelijk om zich te pre-registreren. “Al enkele duizenden studenten hebben dit gedaan, dus ook dit jaar belooft het weer een geweldige Eurekaweek te worden”, aldus Sander.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen