Films in Quarantaine

Ook veel filmmakers zijn wereldwijd aan huis gekluisterd. Maar stilzitten doen ze niet. Lees mee welke online-initiatieven er al plaatsvinden.

Spaces

Het filmfestival van Thessaloniki vroeg een aantal van de meest toonaangevende artfilmmakers van dit moment om een korte film te maken in thuisisolatie. 8 Griekse en 7 internationaal bekende regisseurs hebben een korte film gemaakt op basis van het boek “Species of spaces and other pieces” van Georges Perec en de quarantaine situatie.

Ze moesten de film thuis maken en mochten gebruik maken van de omgeving, de mensen en de dieren in die ruimte. De enige buitenomgeving die gebruikt mocht worden, waren de eigen tuin, terras, gezamenlijke trap of het balkon.

Spaces #1 en #2 zijn te zien via het YouTubekanaal van het festival. 

 

Groeten van Gerri

Frank Lammers (bekend van o.a. de Jumbo-reclames) regisseert en acteert momenteel vanuit zijn eigen huis in de film Groeten van Gerri.

Groeten van Gerri gaat over scheikundeleraar Gerri van Vlokhoven (Lammers) die vanwege het coronavirus genoodzaakt is les te geven vanuit huis. Tijdens een van zijn virtuele lessen vergeet hij een broek aan te trekken en gaat hij ongewenst viral in zijn witte onderbroek. Ook Sanne Langelaar, Heddy Lester, Martin van Waardenberg, Fedja van Huêt, Kees Boot en Viggo Waas hebben een rol in de film.

Het scenario van Groeten van Gerri werd geschreven door Michiel Stroink naar een idee van Lammers met de nieuwe anderhalvemetermaatschappij in gedachten. Er wordt gepraat met verschillende partijen om de film deze zomer uit te brengen.

 

Toen wij de tijd hadden- De Vandalen

Toen wij de tijd hadden is een online dramaserie over het leven dat doorgaat in tijden van isolatie. Volledig in videoberichten, Skype- en FaceTimegesprekken en Instastories. Over de hoopvolle en eerlijke momenten. Een kleinzoon steekt zijn oma een hart onder de riem met gedichten, start-upondernemers zoeken een digitaal alternatief voor hun trainingen in groepsdynamica, een vrouw doet een oproep om te daten via Skype. En jij kunt meedoen, door je ervaringen met ze te delen over wat jij zoal meemaakt op dit moment.
Kijk de afleveringen hier.

 

Stuck At Home 48HFP

De wereldwijde wedstrijd 48 hour Film Project is een online versie begonnen van de competitie. Iedereen  waar ook ter wereld mag meedoen. Op vrijdagavond krijg je na inschrijving de geheime challenge toegestuurd, waarna jij en de mensen thuis 48 uur hebt om het verhaal voor een simpele scene te schrijven, op te nemen en te editen. Deze upload je vervolgens op de speciale 48HFP Facebook-pagina

Je kunt nog meedoen in het weekend van 22 mei.
Of bekijk wat er de afgelopen tijd zoal gemaakt is hier