Gentse Francqui Leerstoel toegekend aan Stefan Stremersch

Hoogleraar marketing aan Erasmus School of Economics, prof.dr. Stefan Stremersch (1972) is aan de Universiteit Gent de internationale Francqui Leerstoel 2015 toegekend.

De Francqui Stichting kent jaarlijks twee tot drie internationale leerstoelen toe over alle wetenschappen heen, op voordracht van de raad van bestuur van Belgische universiteiten. Deze leerstoelen worden toegekend aan professoren die excelleren in hun specialisatievelden. Het doel is het bevorderen van de interuniversitaire samenwerking, de ontwikkeling van het hoger onderwijs en het stimuleren van het wetenschappelijke onderzoek in België. Stremersch is voor één jaar houder van deze leerstoel in het buitenland, in zijn geval, Erasmus School of Economics en IESE Business School in Spanje.

Stefan Stremersch is een vooraanstaande wetenschapper. Na twee cum laude studies begon hij in 2001 als postdoctoraal fellow bij ERIM (Erasmus Research Institute of Management). Sinds 2004 is Stremersch hoogleraar marketing aan Erasmus School of Economics. Hij werkt op de vakgebieden economie, bedrijfswetenschappen en internationale marketing en legt in zijn onderzoek dwarsverbanden tussen micro-economie, gezondheidswetenschappen, culturele studies en technologie. Zijn kwaliteit ligt in het bijzonder in het combineren van marketing met bedrijfsstrategie. Stefan Stremersch publiceert regelmatig in vooraanstaande marketing- en managementtijdschriften, als International Journal of Research in Marketing, Journal of Marketing, Journal of Marketing Research, Marketing Science en Management Science. Hij is editor van de International Journal of Research in Marketing. 

De ceremonie, met als onderdeel de inaugurele rede getiteld “Innovatie in het DNA van elke organisatie”, zal ter gelegenheid van de toekenning van de Francqui Leerstoel plaatsvinden op 26 maart 2015 op de Universiteit Gent. 

Meer informatie

Ronald de Groot, +31 10 408 17 62 en mobiel +31 6 53 64 18 46, email: rdegroot@ese.eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen