‘Griekenland wordt niet uit de euro gegooid’

Griekenland wordt niet uit de euro gegooid’

Griekenland zal niet uit de eurozone worden gegooid, want de kosten van een vertrek van een lid van de muntunie zijn enorm. Dat heeft de Griekse premier Alexis Tsipras maandag gezegd. Tijdens het DfT debat onder leiding van Martin Visser d.d. 29 juni 2015 wordt onder andere Bas Jacobs, hoogleraar overheidsfinanciën en economisch beleid aan Erasmus School of Economics, bevraagd over de onstane situatie in Griekenland.

De Grieken zitten klem. De bezuinigingen die ze moeten uitvoeren zal het land niet helpen, toch moeten ze 'ja' stemmen. Dat vinden Bas Jacobs, Valentijn van Nieuwenhuijzen (Hoofd Strategie bij ING Investment Management) en Allard Bruinshoofd (hoofd Internationaal Onderzoek Rabobank). ‘Het zou nog allemaal goed kunnen komen, maar ik heb er een hard hoofd in.’ Aldus Jacobs.

Meer informatie

Klik hier om het volledige debat te zien bij DfT, 29 juni 2015

Over het DfT debat: Naast het actuele nieuws, beursverslagen en videoreportages organiseert De financiele Telegraaf (Dft) maandelijks een zogenaamd Dft debat, waarin economen, beursanalisten en andere experts in discussie gaan over actuele economische onderwerpen.