Hai Minh Tran en Christian Bockweg winnaars Netspar Thesis Awards 2015

Bachelor student International Econometrics and Operations Research Hai Minh Tran heeft de Netspar BSc Thesis Award gewonnen. Zijn scriptie 'Is good health purchaseable by out-of-pocket money in Western Europe? Evidence from SHARE' werd begeleid door professor Robin Lumsdaine van American University. Naast Hai Minh Tran, viel ook Christian Bockweg in de prijzen. Hij heeft de MSc Thesis Award gewonnen met zijn scriptie 'Framing and pension annuities: Experimental evidence from a Dutch Pension Fund'.

Christian Bockweg werd in het schrijven van zijn scriptie begeleid door Onno Steenbeek, professor Risicobeheer en Pensioenfonds aan Erasmus School of Economics. 

De jury beoordeelde het werk van Hai Minh Tran als volgt: Een van de belangrijkste dingen in het Nederlandse pensioendebat is of pensioenen flexibeler gemaakt zouden moeten worden om zo op maat gemaakt te kunnen worden voor de pensioenopbouwers. Gezondheid is iets dat heel veel mensen erg hoog waarderen, Daarom, is het erg interessant om te zien of mensen tegenwoordig gezondheid kunnen kopen met meer geld. Een intensieve analyse van de datasets van SHARE geeft ons inzicht in dit vraagstuk. Maar zo'n enorme database behandelen vereist veel econometrische vaardigheden en Hai Minh Tran laat deze zien in zijn scriptie. Het antwoord dat hij geeft is dat voor de meeste landen goede gezondheid niet opkoopbaar lijkt. De kwaliteit en relevantie van zijn scriptie maakt Hai Minh Tran een waardige winnaar van de UWV Bachelor's scriptieprijs. 

Meer informatie

Klik hier voor het juryrapport van Netspar.

Klik hier om de winnende scripties te bekijken.