Hardlopen om de volgende generatie studenten de kans te geven aan de EUR te studeren

Mai Phuong Vu 1

Mai Phuong Vu groeide op in Vietnam en droomde van een studie in het buitenland, maar ze wist dat de kosten van collegegeld en het reizen dat onmogelijk zouden maken. Een verandering van carrière bracht haar ertoe de mogelijkheden te onderzoeken en nu, dankzij een genereuze beurs van het Erasmus Trustfonds, is ze begonnen aan een Master in Media en Creative Industries aan de Erasmus School of History, Culture en Communications.

In april zal ze deelnemen aan de Erasmus Charity Run om andere studenten te steunen voor wie het financieel niet haalbaar is om te studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.   

"Hoewel het al een tijdje geleden is dat ik voor het laatst 10 km heb gelopen kijk ik uit naar de uitdaging. Ik ben een ambassadeur voor studiebeurzen en wil meer jonge mensen zoals ik helpen om naar een van de beste universiteiten in Europa te gaan," zegt ze.  

Slagen met marketingtechnieken van de 21e eeuw

Nederland heeft Mai altijd geïnteresseerd. Voor haar studie International Business and Economics in Vietnam was ze leerling op de Hanoi-Amsterdam High School, in 1985 opgericht door een voormalig burgemeester van Amsterdam met giften van Nederlanders.  

Na drie jaar in het bankwezen te hebben gewerkt, wil Mai zich nu op een andere manier inzetten voor kleine bedrijven in Vietnam, door hen te helpen slagen met marketingtechnieken van de 21e eeuw. Mai is ervan overtuigd dat haar Master aan de EUR haar de vaardigheden en kennis zal geven om een media- en communicatiebureau op te zetten ter ondersteuning van startende ondernemingen, kleine bedrijven en niet-gouvernementele organisaties (NGO's).  

Om eerlijk te zijn dacht ik dat ik niet veel kans maakte

Zinvolle content

De concurrentie voor de beurs was groot: "Om eerlijk te zijn dacht ik dat ik niet veel kans maakte, maar ik voelde dat de beurs goed bij me zou passen en ik was zo blij toen ik werd uitgenodigd voor een gesprek.   

"Ik oefende met het voor de camera praten, maar uiteindelijk het panel was supervriendelijk en het lukte me goed om me uit te drukken. Ze waren vooral geïnteresseerd in waarom ik van een bank naar media en communicatie wilde overstappen. Ik legde uit dat ik rechtstreeks met bedrijfseigenaren wil werken om zinvolle content te creëren, vooral op het gebied van branding en communicatie. Dit zou hen helpen met hun klanten te communiceren tegen redelijke kosten.  

Tijd voor een andere richting

"Het was moeilijk voor mij om mijn baan op te zeggen, want ik had het naar mijn zin en werkte met geweldige collega's. Ik vond het echter tijd om een andere richting in te slaan. Voordat ik de beslissing nam om het bankwezen te verlaten werkte ik 's avonds freelance voor het bedrijf van een vriend om mijn ideeën uit te testen.  

"Mijn vrienden en familie waren erg blij voor me toen ik vertelde dat ik de beurs had gekregen. Mijn ouders zijn nog nooit in Europa geweest dus ik hoop dat ze naar mijn afstuderen kunnen komen. Ik ben ze zo dankbaar dat ze me altijd hebben aangemoedigd."  

Mai vindt Rotterdam een moderne, vredige en gastvrije stad en heeft al vrienden gemaakt uit vele landen over de hele wereld wat haar helpt om verschillende leerstijlen en manieren van zakendoen te begrijpen.  

Na afstuderen

Ze zegt dat haar master uitdagend is, maar zeer de moeite waard: "De eenjarige opleiding is zeer intensief en in het begin moet je taalbarrières overwinnen. Goed tijdsmanagement is essentieel en ik heb geleerd prioriteiten te stellen om ervoor te zorgen dat ik me op elke les voorbereid en geniet van teamwerk en groepsopdrachten.    

"Ik weet zeker dat ik naar huis zal terugkeren om mijn carrière in Vietnam op te bouwen, maar na mijn afstuderen wil ik echt een tijdje in Europa werken. Ik waardeer de ervaring van het werken in een internationale omgeving en ik wil ook graag reizen. Maar in de tussentijd moet ik serieus gaan trainen voor de Charity Run en kan ik hopelijk een aantal van mijn vrienden aanmoedigen om mee te doen."  

De Erasmus 10k Charity Run op zondag 16 april is officieel onderdeel van de Rotterdam Marathon. EUR-studenten, academici en medewerkers worden aangemoedigd om deel te nemen door te rennen of te doneren om geld in te zamelen voor getalenteerde maar kansarme studenten die het zich anders misschien niet kunnen veroorloven om te studeren. 

Meer informatie

 

Wil jij ook talentvolle studenten als Mai helpen met een beurs? Ondersteun één of meer deelnemers van de Erasmus Charity Run via deze link

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen