Harwin de Vries wint 2015 INFORMS Health Applications Society Student Paper Competition

Harwin de Vries wint 2015 INFORMS Health Applications

Econometrist Harwin de Vries, promovendus aan Erasmus School of Economics, heeft recentelijk de 2015 INFORMS Health Applications Society Student Paper Competition gewonnen. De prijs werd toegekend in Nashville tijdens de halfjaarlijkse INFORMS Healthcare conferentie, georganiseerd door de Institute for Operations Research and Management Sciences. 

Het wetenschappelijke artikel van de Vries, “The Roadside Healthcare Facility Location Problem”, is samen geschreven met zijn promotoren prof.dr. Albert Wagelmans (Econometricsch Instituut, Erasmus School of Economics) en prof.dr. Joris van de Klundert (Institute of Health Policy & Management). Het artikel beschrijft de optimale locaties van medische klinieken langs de weg, die essentieel zijn om medische hulp te verlenen aan Afrikaanse vrachtwagenchauffeurs. Deze vrachtwagenchauffeurs dragen namelijk een hoop besmettelijke ziektes met zich mee, zoals tuberculose en HIV/AIDS. De auteurs tonen met modellen aan hoe de locaties van de klinieken de gezondheid van de vrachtwagenchauffeurs beinvloeden. Ook laten de modellen en methoden zien op welke manier deze locaties geoptimaliseerd kunnen worden. 

Meer informatie

Dit onderzoek kwam tot stand in nauwe samenwerking met NGO North Star Alliance en is uitgevoerd met hulp van de ORTEC Consulting Group, alsmede de subsidie van Rotterdam Global Health Initiative.