Hélène Vletter bij BNR Nieuwsradio: beoordeel bestuurders nu anders

Foto van prof. Hélène Vletter-Van Dort
Erasmus School of Law

Prof.mr. Hélène Vletter (hoogleraar Financieel recht en Governance) besprak bij BNR Nieuwsradio hoe we commissarissen in deze crisistijd moeten beoordelen. 

Vletter was te gast bij de BNR Boardroom en reageerde daar op een artikel uit het FD. Daarin gaven diverse bestuurders tips over hoe commissarissen zich in crisistijd moeten opstellen. Petri Hofsté, toezichthouder bij onder andere Rabobank, Achmea en Pon Holdings, stelde dat zij het als haar belangrijkste taak ziet nu om te monitoren of haar bestuurders hun werk goed doen, de juiste keuzes nemen en of ze zelf nog gezond en gemotiveerd zijn. "Hebben we de juiste mensen aan het werk, dat is de vraag," stelde ze.

Volgens Vletter moet je bereid zijn om iets te doen met het antwoord, als je die vraag stelt. Want als het oordeel dan luidt, dat bestuurders hun werk nu niet goed doen, ga je ze dan vervangen in deze tijdens van crisis? 

Beoordeel bestuurders daarom nu anders, luidde haar advies. Ze wees daarbij op het belang van eerlijke communicatie, zowel intern als extern. "Iemand is misschien geen daadkrachtige leider, maar wel een goede communicator. En we moeten nu naar andere zaken kijken, dan naar de zaken die je in normale tijden verwacht van je CEO of CFO." 

Professor
Meer informatie

Luister het hele interview terug.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen