Het effect van de coronacrisis op de Rotterdamse regionale economie: EVR 2021

Erasmus bridge

Op 9 maart 2021 vindt de Economische Verkenning Rotterdam (EVR) 2021 plaats. Tijdens dit online event worden de nieuwste trends en ontwikkelingen van de Rotterdamse economie besproken. Twee van de gastsprekers van dit jaar zijn Frank van Oort, hoogleraar Urban & Regional Economics, en Jeroen van Haaren, Senior Researcher Urban Economics and Real Estate, beiden van de Erasmus School of Economics. Het thema van dit jaar is: 'Het effect van de coronacrisis op de Rotterdamse regionale economie'.

Door de maatregelen om het virus in te dammen heeft de economie van Rotterdam voor grote uitdagingen gestaan. Na een aantal jaren van sterke groei in banen, bedrijven en bezoekers en een forse daling van de werkloosheid, is daar in 2020 in één klap een einde aan gekomen. Wat betekent dit voor de brede dienstensector die de afgelopen jaren de drijvende kracht was achter de economische groei in de stad? Deze sector, waartoe de horeca, het toerisme en de detailhandel behoren, heeft het zwaar. En wat betekent de crisis voor de haven- en productiebedrijven? Zij hadden het al moeilijk in de regio vóór de pandemie vanwege de noodzakelijke energie- en digitale transities. Deze zijn door de coronacrisis nog belangrijker zijn geworden. Dit alles en meer komt aan bod tijdens de EVR 2021. 

Het online event bestaat uit een talkshow met ondernemers en onderzoekers en eindigt met een Q&A. Voor meer informatie over het evenement en hoe u zich kunt aanmelden, kunt u de evenement pagina bezoeken. 

Meer informatie

Voor meer informatie over het evenement, klik hier.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen