Het Rotterdamsch Leeskabinet en boekhandel Maximus presenteren: Jan Brokken in de Hillegondakerk

Jelmer de Haas

In het midden van de jaren dertig trokken kunstenaars vanuit de hele wereld naar het eiland Bali en raakten geïnspireerd en betoverd door de Balinese cultuur. Maar aan die wereld kwam een eind toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak.

Jan Brokken vertelt de geschiedenis van zijn vader Han, die in een jappenkamp op Celebes terechtkwam. Hij ontmoet daar o.a. de schilders Rudolf Bonnet en Willem Hofker en Maria Hofker. Hans moeder Olga zit in hetzelfde kamp als Maria Hofker.

Op ongeëvenaarde wijze verweeft Brokken hun verhalen. Hij wekt het rijke culturele leven op Bali tot leven, maakt de voortdurende angst in het kamp indringend invoelbaar, en laat zien hoe kunst in onmenselijke omstandigheden een redding kan zijn.

'De Kampschilders' verschijnt 11 oktober, het boek is op deze avond verkrijgbaar en u kunt het door Jan Brokken laten signeren. Bestel snel uw tickets! 

Leeskabinet-leden betalen slechts €6,-, de reguliere prijs is €12,50. Schrijf u in als lid van het Leeskabinet om direct gebruik te maken van dit gereduceerde tarief. Voor EUR-medewerkers is er het steunlidmaatschap voor slechts €20 per jaar. Als lid steunt u de activiteiten en de humanioracollectie van het Rotterdamsch Leeskabinet en ontvangt u o.a. onze gelimiteerde voorjaarspublicatie.

 

Meer informatie

BESTEL TICKETS

Interview door Maria Heiden

Vrijdag 14 oktober vanaf 20.00 uur (inloop vanaf 19.30)

Locatie: Hillegondekerk, Kerkdreef 2

Meer activiteiten vindt u onder Programma

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen