Implicaties van pandemie voor levensloop van mensen over de hele wereld

Vrouw met mondkapje
Thomas de Luze - Unsplash

De veronderstellingen die er bestaan over de levensloop van mensen in samenlevingen over de hele wereld worden door de COVID-19 pandemie aan het wankelen gebracht. Een groep van 18 internationale onderzoekers, waaronder prof. dr. Pearl Dykstra van de Erasmus Universiteit Rotterdam, bundelden hun expertise om te illustreren hoe een levensloopperspectief kan bijdragen aan het begrijpen van de gevolgen van de pandemie voor individuen, gezinnen en bevolkingen.

In hun essay onderzoeken zij de implicaties van de pandemie voor de levensloop en de organisatie van en ervaring met centrale domeinen zoals: gezondheid, persoonlijke controle en planning, sociale relaties en gezin, onderwijs, werk en carrière, en migratie en mobiliteit. Ze houden rekening met zowel de levensloopimplicaties van het zelf besmet zijn met het COVID-19 virus of het houden van iemand die besmet is; als met de sociale, economische, culturele en psychologische gevolgen van de pandemie.

De onderzoekers bieden observaties waarop toekomstig levenslooponderzoek en het beleid kunnen voortbouwen naarmate de gevolgen van de pandemie op korte en lange termijn zich ontvouwen.

Lees het essay

 

Professor
Contact
Ivy van Regteren Altena

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen