Indirecte belastingen: een makkelijke keuze

door: Lieke Remmits

Mijn naam is Lieke Remmits, ik ben 22 jaar en (zoals juristen dat zo mooi zeggen) woonachtig te Rotterdam.

Vanaf september 2020 volg ik de master Fiscaal Recht (Indirecte Belastingen) aan de Erasmus Universiteit. Voor deze master was ik ook al student aan de Erasmus School of Law, namelijk van de bachelor Fiscaal Recht, die ik van 2017 tot 2020 heb gevolgd.

Het puzzelen met de wet en het internationale aspect

Voor iemand die niet goed is in het maken van keuzes, kwam het mij maar al te goed uit dat ik na mijn bachelor maar uit twee masterrichtingen hoefde te kiezen. Voor mij was die keuze dan ook snel gemaakt: Indirecte Belastingen! Na het volgen van het vak Omzetbelasting in de bachelor was ik snel om: het puzzelen met de wet en het internationale aspect spraken mij enorm aan. Daarnaast zijn indirecte belastingen enorm dynamisch, waarbij zich continu nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen voordoen. Een andere factor die meewoog bij het maken van mijn keuze, is de grootte van de opleiding. De bachelor kent relatief weinig studenten, maar in de master blijf je echt met een kleine club over. Dit maakt het extra leuk omdat je snel je medestudenten leert kennen. Daarnaast kom je ook gemakkelijk in contact met de professoren en docenten. Tijdens de colleges vindt er veel interactie plaats, wat ervoor zorgt dat je de stof snel eigen maakt en je op scherp staat (het is natuurlijk wel een master).

Ik bevind mij ook in een unieke positie ten opzichte van mijn medestudenten. Als student-assistent van deze master maak ik van dichtbij mee hoe de organisatie precies te werk gaat en draai ik daarin mee. Het is dan ook bijzonder en inspirerend om te zien dat professoren en docenten naast het hollen over de campus, óók in de praktijk werkzaam zijn. Dit zorgt ervoor dat colleges met veel enthousiasme worden gegeven, gezien ieder zijn vakgebied door en door kent. Dat razende enthousiasme zie je ook terug bij de vele gastdocenten die langskomen. Zij vertellen je alle ins en outs over de praktijk en wat er na je studie op je te wachten staat. Voor mij zijn al deze redenen in ieder geval een bevestiging geweest dat ik de juiste keuze heb gemaakt.

De master Fiscaal Recht (Indirecte Belastingen) zal je uitdagen, maar je krijgt er veel voor terug. Wees niet bang om vragen te stellen, blijf op de hoogte van actualiteiten en daag jezelf maar ook anderen uit en dat razende enthousiasme van docenten zal je snel eigen worden.

Gerelateerde opleiding

Fiscale Economie (Indirecte Belastingen)

Indirecte Belastingen biedt een brede basis én verdieping naar onderwerpen als verbruiksbelastingen in Europese context en milieubelastingen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen