Inschrijvingen nu open voor nieuwe Master 'Societal Transitions'

People sitting on chairs
orange arrow signage

Studenten kunnen zich nu via Studielink direct inschrijven voor de nieuwe Master Societal Transition aan de Erasmus Universiteit. 

In 2023 kunnen masterstudenten in Nederland voor het eerst een volledige, een jaar durende master volgen over maatschappelijke transities voor duurzaamheid en rechtvaardigheid

Transdisciplinariteit is de kern van dit programma: het laat studenten kennismaken met uitdagingen uit de praktijk en leert hen inzichten uit verschillende disciplines - van filosofie tot ecologie - om transities naar een rechtvaardige en duurzame toekomst mogelijk te maken. Daarbij ligt de nadruk op de sociaaleconomische en institutionele dimensies van maatschappelijke transities: de rol van macht, agency, cultuur, overtuigingen, waarden en sociale bewegingen. Leiderschap en reflexiviteit treiningen lopen als een rode draad door het programma en ondersteunen studenten bij het reflecteren op en navigeren door hun leertraject. In plaats van een masterscriptie te schrijven, creëren ze een interventie voor een echte duurzaamheidsuitdaging.  

Ontworpen door academici van verschillende faculteiten, in samenwerking met het platform Design Impact Transition (DIT), richt de master "zich op een belangrijke maatschappelijke en wetenschappelijke behoefte op het gebied van duurzaamheid en transities". Dit is volgens de Accreditatieorganisatie Nederland en Vlaanderen (NVAO), die verder "de innovatieve aanpak van het programma complimenteert en het als tijdig en broodnodig beschouwt".  

Toelatingscriteria  

Je komt in aanmerking voor de Master als je:  

  • Een universitair bachelordiploma (of gelijkwaardig) of een pre-masterdiploma hebt behaald  

  • Voldoet aan de eis van Engelse taalvaardigheid  

  • Uw motivatie om deel te nemen aan het programma kunt toelichten in een sollicitatiebrief 

Lees hier meer over de toelatingscriteria. 

Solliciteer nu via Studielink  

Als je je wilt aanmelden voor een opleiding aan de Erasmus Universiteit, moet je je altijd registreren in Studielink. Studielink is de Nederlandse landelijke database voor toelating tot het hoger onderwijs. Als je in Nederland woont, heb je een DigiD nodig om toegang te krijgen voor Studielink. Woon je in het buitenland, dan kun je je zonder DigiD aanmelden (zie instructies in Studielink). Bij je aanmelding moet je de CROHO-naam en -code van de opleiding invullen. Voor de Master Maatschappelijke Transities is dat 60989. 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen