Internationale studenten tevreden over EUR

Internationale studenten zijn positiever geworden over de Erasmus Universiteit Rotterdam. Vooral als het gaat om onderwijs, ontvangst en verblijf zijn de studenten steeds beter te spreken. Dat blijkt uit de jaarlijkse International Student Barometer (ISB), het onderzoek onder internationale studenten over hun tevredenheid over de instelling waar ze studeren. Voor de ISB gaven ruim 1700 internationale studenten van de Erasmus Universiteit hun mening over onderwijs, verblijf, ondersteuning en ontvangst. ​

Uit het onafhankelijke onderzoek door I-Graduate komt naar voren dat de internationale studenten goed te spreken zijn over de Erasmus Universiteit. Overall komt de Erasmus Universiteit als derde Nederlandse hoger onderwijs instelling uit de bus (vorig jaar: 8). Vrijwel alle studenten zouden de Erasmus Universiteit aanbevelen aan anderen. Wereldwijd staat de EUR op plaats 63 (van 183 deelnemende instellingen). Het overzicht hier. 

Zowel op de gebieden verblijf, ontvangst en onderwijs scoort de EUR goed in de meest recente ISB. Van de in totaal acht deelnemende Nederlandse instellingen is de waardering van verblijf en ontvangst door internationale EUR-studenten het hoogst. Het gaat bijvoorbeeld om sociale contacten en de kwaliteit van de accommodaties. Ook bij het studieklimaat is de totaalscore van de EUR het hoogst. Op de vraag ‘Hoe tevreden ben je over het verblijf?’ reageren internationale studenten van de Erasmus Universiteit het positiefst van alle internationale studenten in Nederland. 

Ook het onderwijs in Rotterdam wordt positief beoordeeld. Internationale studenten waarderen bijvoorbeeld het academische Engels het meest, vergeleken met de andere deelnemende Nederlandse universiteiten. Ook wordt het onderwijs in Rotterdam gezien als multicultureel.

Strategie
Internationalisering is een belangrijk thema in de vorig jaar gepresenteerde strategie van de Erasmus Universiteit, Impact & Relevance. Zo investeert de universiteit in de begeleiding van internationale studenten, komen er steeds meer Engelstalige opleidingen en wordt er gewerkt aan een aantrekkelijke campus met internationale uitstraling. De Erasmus Universiteit telt circa vijfduizend internationale studenten uit 134 landen.

Over ISB
De ISB onderzoekt en vergelijkt de manier van besluitvorming, verwachtingen, percepties en intenties van internationale studenten. Voor deze ISB, afgenomen in de herfst van 2014, werden wereldwijd meer dan 160.000 studenten ondervraagd, waaronder bijna 7000 bij Nederlandse instellingen.

Meer informatie

Team Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), T 010 4081216 of E press@eur.nl

 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen