Interview met mr. van de week Roel Westrik

Mr. Roel Westrik, universitair hoofddocent burgerlijk recht, publiceerde onlangs zijn boek ‘Verborgen privaatrecht’. Het magazine Mr. interviewde hem naar aanleiding van deze publicatie.

Zo gaat Westrik in het interview onder andere dieper in op de hoofdvraag van zijn publicatie: hoe kan het geldende recht gevonden worden, teneinde het te kunnen (her)kennen? Een concreet antwoord bestaat volgens hem (nog) niet.

Daarnaast spreekt hij over de problemen en gevolgen die voortvloeien uit het veronderstelde, maar achterhaalde onderscheid tussen nationaal recht en 'Europees' recht. Het onderscheid leidt tot een 'ken'-probleem voor juristen uit de Europese Unie. Dit probleem wordt in het boek (her)kenbaar gemaakt aan de hand van een vijftiental ‘ken’vragen, waarin wordt getoond hoe het recht uit Europese bron – samen met het traditionele ‘nationale recht’ - het geldende recht vormt.

Verder benieuwd naar de hoogtepunten, inspiratie en laatst gelezen boek van mr. Roel Westrik? Lees dan het hele interview hier.