Ivo Arnold geeft mening over het nieuwe politieke akkoord

Ivo Arnold geeft mening over het nieuwe politieke akkoord

De meeste huishoudens zijn qua koopkracht beter af in 2014 dan in de oude begroting en er komen 50.000 extra banen bij. Dat zijn twee belangrijke beloftes van de politieke partijen die gisteren een akkoord sloten. Ivo Arnold, hoogleraar monetaire economie aan Erasmus School of Economics, geeft zijn reactie in een interview bij Radio 1, d.d. zaterdag 12 oktober 2013.

Arnold geeft aan gematigd positief te zijn over dit akkoord: "ik denk dat het nieuwe akkoord een aantal stappen in de goede richting zet. Maar ik verwacht niet dat het voor 2014 een ontzettend grote macro-economische invloed zal hebben, daarvoor zijn de stappen te klein. Maar ik ben toch gematigd positief."

"Economisch zijn de goede stappen dat er lastenverlichting op arbeid wordt gerealiseerd, er minder nivellering is, er een kleine verschuiving van lastenverzwaring naar ombuigingen bij de ministeries plaatsvindt en een wat vroege hervorming van de arbeidsmarkt. Maar de vraag is dan wel hoe het met die dekking is, die zes miljard. Ik krijg de indruk dat dat toch met wat kunstgrepen is gedaan", aldus Arnold.

Meer informatie
  • Klik hier voor het interview bij Radio 1, d.d. zaterdag 12 oktober 2013.