Ivo Arnold licht zijn visie toe op het Britse 'Help to Buy Scheme'

Ivo Arnold licht zijn visie toe op het Britse 'Help to Buy

Nederland hoopt dat de huizenmarkt weer in beweging komt, want als dat gebeurt neemt het vertrouwen toe, gaan we weer meer consumeren en komen we uit de crisis. In Groot-Brittannië is een dergelijke beweging aan de gang. De gemiddelde huizenprijs is het afgelopen jaar met 3,3% gestegen. Dat komt o.a. door de aantrekkende economie, maar ook door het 'Help to Buy Scheme', een initiatief van de regering waarmee ze kopers stimuleren een huis te kopen. Ivo Arnold, hoogleraar monetaire economie aan Erasmus School of Economics, ziet ook nadelen aan het plan van de Britse regering. Hij licht zijn visie toe in de uitzending bij Radio 1, d.d. woensdag 25 september 2013.

"Het plan is vooral voordelig voor bestaande woningbezitters … en het risico van het plan komt bij de belastingbetaler te liggen. Met dit plan creëert de regering zijn eigen toekomstige problemen", aldus Arnold. Ook Britse economen zijn negatief over het initiatief.

Meer informatie
  • Klik hier voor het fragment bij Radio 1 (item begint op 33:18, Ivo Arnold vanaf 38:18), d.d. woensdag 25 september 2013.