Ivo Arnold: 'Nederland kan de teugels laten vieren'

Ivo Arnold: 'Nederland kan de teugels laten vieren'

Donderdag 28 februari maakt het CPB bekend wat het verwachtte begrotingstekort wordt voor 2013 en 2014 en Den Haag maakt zich er erg druk om. Minister Dijsselbloem zoekt steun bij alle fractievoorzitters van oppositiepartijen voor zijn bezuinigingsplannen. In de wandelgangen wordt al over het Rondje van Dijsselbloem gesproken. Of nog meer bezuinigingen wel het antwoord zijn is nog maar de vraag. Ivo Arnold, hoogleraar monetaire economie aan Erasmus School of Economics, geeft zijn reactie bij het radioprogramma Met het Oog op Morgen (NOS) op 27 februari 2013.

Onder druk van Europa en Nederland streeft het kabinet naar die 3% (begrotingstekort). Het heeft een politieke dimensie. 'Voor economen is het van belang dat die overheidsfinanciën houdbaar zijn. Dat de overheid haar uitgaven kan financieren op de lange termijn. Met die houdbaarheid zit het in Nederland wel goed,' aldus Ivo Arnold.

'Als je het macro-economisch bekijkt heb je in Europa juist behoefte aan wat meer diversiteit in het macro-economische beleid. Nederland en Duitsland kunnen echt de teugels laten vieren.'

Meer informatie

Klik hier voor het fragment (het interview start op 18:47 min)