Jeroen Temperman benoemd tot hoogleraar ‘International Law and Religion in interdisciplinary context’

Foto van Jeroen Temperman

Prof. mr. dr. drs. Jeroen Temperman is met ingang van 1 september 2018 benoemd tot hoogleraar ‘International Law and Religion in interdisciplinary context’ (1 fte) binnen de sectie International and European Union Law (IEUL).

Deze gewone leerstoel van prof. Temperman is een voortzetting van zijn gelijknamige bijzondere leerstoel. Voorwerp van onderzoek zijn vraagstukken van recht en religie, waaronder kwesties als godsdienstvrijheid voor bedrijven, religieuze haat, religieuze symbolen in de openbare ruimte en godsdienstvrijheid in de gevangenis. Daarnaast bestudeert prof. Temperman kwesties als de vraag hoe om te gaan met religie in het (openbaar) onderwijs, of de vraag naar de impact van verschillende staat-religie-modellen op de mensenrechtenbescherming.

Professor

Jeroen Temperman

Meer informatie

Prof. Temperman promoveerde in 2009 aan het Irish Centre for Human Rights, een onderzoekcentrum van de National University of Ireland (Galway) op State-Religion Relationships and Human Rights Law: Towards a Right to Religiously Neutral Governance.

Prof. Temperman is medeoprichter van het Erasmus Institute for Public Knowledge (EIPK), een interdisciplinair onderzoeksinstituut inzake publieke vraagstukken, voor wetenschappers uit de sociale en geesteswetenschappen.

Gerelateerde content
Foto van Jeroen Temperman

Oratie prof. Jeroen Temperman

‘Corporate Religious Freedom and the Rights of Others: Calibrating Human Rights in Times of Pluralist Dilemmas’
Foto van Jeroen Temperman

Jeroen Temperman receives EUR Fellowship

Gerelateerde opleiding

International and European Union Law

Master in International and European Union Law: Explore the processes and consequences of increased economic integration. Read more about this study.
Gerelateerde links
deparment of International and European Union Law

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen