Keuzegids Masters: TI-masteropleiding best beoordeelde opleiding

De Keuzegids Masters 2013 heeft het MPhil-programma van het Tinbergen Instituut (TI) beoordeeld als de beste economische research master van Nederland.

De Keuzegids heeft alle economische research masteropleidingen geëvalueerd op basis van criteria, zoals de kwaliteit van het onderwijsprogramma, de kwaliteit en het niveau van de docenten, examens en faciliteiten. Het MPhil-programma van het TI ontving 88 punten, op een maximale score van 100 punten en was de enige research master die goed scoorden boven de 80 punten. Deze uitzonderlijke score verdiende een kwaliteitskeurmerk als best beoordeelde programma. Het MPhil-programma werd vooral geprezen om zijn hoge opleidingsniveau, de kwaliteit van het onderwijzend personeel en de training in het academisch onderzoek. De Keuzegids 2013 heeft 800 masteropleidingen in Nederland geëvalueerd en slechts 77 programma's kregen een kwaliteitskeurmerk als best presterende (research) master. De beoordeling van de Keuzegids is gebaseerd op de evaluaties van studenten en onderwijskundigen.

Meer informatie

Voor meer informatie over de deze bronnen, waaronder de Nationale Studentenenquête en NVAO-accreditatie rapporten en methodologie, zie de website van de Keuzegids Masters 2013: http://www.keuzegids.org/p1149 en http://www.keuzegids.org/p1150.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen