Lilianne Ploumen gastspreker bij Opening Academisch Jaar

Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking én alumna, is gastspreker tijdens de Opening van het Academisch Jaar van de Erasmus Universiteit Rotterdam, op maandag 29 augustus 2016. Zowel Ploumen als collegevoorzitter Kristel Baele spreken over het oplossen van maatschappelijke vraagstukken als digitalisering en duurzame groei.  

Thema van de Opening van het Academisch Jaar op maandag 29 augustus is ‘Meeting tomorrow’s challenges’. De wereld om ons heen verandert in hoog tempo – sneller dan ooit, zo lijkt het. Al sinds haar oprichting is de Erasmus Universiteit een gedreven, maatschappelijk georiënteerde universiteit. Een universiteit die goed in staat is om de ingewikkelde vraagstukken van vandaag én morgen te helpen oplossen. Niet alleen, maar samen met anderen. Hoe gaan we om met digitalisering? Hoe verhoudt globalisering zich tot duurzame groei en welvaart? En hoe komen we tot een echt inclusieve samenleving? 

Over deze thema’s spreken Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking én alumna van de Erasmus Universiteit, en collegevoorzitter Kristel Baele tijdens de feestelijke viering van de start van het nieuwe collegejaar. Ploumen studeerde in Rotterdam Maatschappijgeschiedenis. Tijdens de Opening Academisch Jaar worden ook de universitaire prijzen uitgereikt.

 

Nieuw element tijdens de opening is ‘Student in the spotlight’, waarbij een of meerdere studenten (letterlijk) het podium krijgen om hun project, initiatief of activiteit toe te lichten. Het gaat om positieve, inspirerende maatschappelijke bijdragen die de Erasmus Universiteit extra aandacht wil geven.

Rector magnificus prof.dr. Huibert Pols tenslotte verzorgt de officiële opening van het academische jaar.

Meer informatie en aanmelden via www.eur.nl/opening

Meer informatie

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, T 010 4081216 of E press@eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen